Fondatorul IKEA a împlinit miercuri 90 de ani. De la ce vine numele celebrei companiiIngvar Kamprad, fondatorul IKEA, împlinește miercuri 90 de ani. Numele "IKEA" este un acronim, format fiind din numele fondatorului, ferma şi satul în care acesta a crescut.

Fondatorul IKEA a implinit miercuri 90 de ani. De la ce vine numele celebrei companii
Fondatorul IKEA a împlinit miercuri 90 de ani. De la ce vine numele celebrei companii
Foto: jobstreet.com.my

Considerat adesea ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, antreprenorul susține cu toate acestea valorile cumpătării. Într-un documentar difuzat recent, el spune că moștenește simțul economic din provincia natală Smaland, din sudul Suediei.

"Dacă vă uitați la mine, nu cred că ceva din ceea ce port nu a fost cumpărat la un târg de vechituri", a declarat Kamprad în documentarul difuzat de postul TV4 la începutul lunii martie. El a mărturisit, de asemenea, că, în trecut, a preferat să zboare la clasa economic și să conducă o Skoda veche. "Aceasta înseamnă că vreau să încerc să dau un bun exemplu. Dacă vorbim despre un trai rentabil, trebuie să și acționăm, nu doar să vorbim despre aceasta", a adăugat el, conform agerpres.ro.

Fiul unor țărani din Smaland, provincie săracă din sudul țării, Ingvar Kamprad a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume printr-o simplă promisiune în care au crezut milioane de consumatori: ''O casă de vis la prețuri de vis'', scrie AFP.

De la Los Angeles până în Sydney, din Laponia și până la Hong Kong, pretutindeni acest fenomen este primit cu brațele deschise, așa cum a fost, de exemplu cazul în Coreea de Sud, unde deschiderea primului magazin Ikea, la sfârșitul anului 2014, a provocat blocaje masive de trafic în suburbiile din Seul.

Succesul global atins de acest gigant care oferă mobilă la pachet reprezintă un salt uriaș față de momentul când Kamprad a fondat compania.

Numele IKEA este un acronim compilat din I de la Ingvar, K de la Kamprad, E de la ferma familiei Elmtaryd și A de la satul Agunnaryd, unde Kamprad a crescut.

Etichete: fondator ikea, IKEA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE