”Food Revolution Day 2015”, pentru copiii din Sectorul 6Vineri, 09 octombrie 2015, începând cu ora 15.00, copiii din Sectorul 6, care vor participa la o demonstraţie de măiestrie culinară, oferită de către Mary Balaban, ambasadorul Jamie Oliver în Romania, vor avea ocazia de a crea un sandwich special şi, mai ales, sănătos.

”Food Revolution Day 2015”, pentru copiii din Sectorul 6
”Food Revolution Day 2015”, pentru copiii din Sectorul 6
Foto: Primăria Sectorului 6

Locul în care se va desfăşura evenimentul este Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală "Conacul Golescu Grant", clădire destinată cursurilor gratuite la care participă, anual, aproximativ 1000 de copii din comunitatea Sectorului 6.

Promovarea alimentaţiei sănătoase este dezideratul sub care va avea loc evenimentul de vineri, iar cei 20 de copii vor avea ocazia să prepare chiar ei hrana. Copiii vor învăţa într-un mod distractiv, practic şi interactiv despre regulile de bază de organizare, igienă şi securitate în bucătărie, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.

Cei mici îşi vor pune şorţurile create special pentru ei de către membrii atelierului de croitorie din cadrul Clubului Seniorilor din Sectorul 6 şi, cu atenţie, vor curăţa şi tăia legumele, respectând întocmai indicaţiile din reţetă. Pensionarii care frecventează Clubul Seniorilor susţin ideea de alimentaţie sănătoasă la orice vârstă, dar mai ales pentru tânăra generaţie - cea mai importantă resursă din comunitate.

Pentru strădania lor, la sfârşitul evenimentului Food Revolution Day 2015, micii bucătari vor primi o diplomă pentru nemaipomenitul talent de ajutor de bucătar, demonstrat la pregătirea delicioasei reţete de "Squash it Sandwich".

Mary Balaban, mentorul copiilor, cea care îi va învăţa pe cei mici cum să prepare sandwichul sănătos este certificată în domeniul culinar şi în nutriţie. Despre sine spune că trăieşte visul cel mai frumos oferind educaţie alimentară copiilor, fiind "JAMIE OLIVER - Food Revolution Day Ambasador în România din aprilie 2015". De asemenea, susţine ateliere şi cursuri de educaţie alimentară pentru copii în şcoli, grădiniţe şi after-school şi desfăşoară cursuri de gătit privind organizarea şi implementarea unui stil de viaţă sănătos pentru tineri şi adulţi.

Etichete: food revolution day 2015, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE