Forul European de Gimnastică- vot de încredere pentru România, gazdă de rezervă pentru CE 2017Forul european de gimnastică  a anunţat că acordă un vot de încredere României pentru organizarea Campionatului European din 2017, ca variantă oficială de rezervă. Gazda de rezervă este Cluj-Napoca, Bucureștiul pierzând oportunitatea întrucât construcția noii săli polivalente nu a început încă.

Forul European de Gimnastica- vot de incredere pentru Romania, gazda de rezerva pentru CE 2017
Forul European de Gimnastică- vot de încredere pentru România, gazdă de rezervă pentru CE 2017
Foto: amosnews.ro

Potrivit unui comunicat, de vineri, al Forului European de Gimnastică, în cadrul Comitetului Executiv s-a discutat şi situaţia organizării CE de gimnastică artistică din 2017 în România. FR Gimnastică a menţionat drept gazdă a competiţiei Bucureştiul, însă construcţia noii Săli Polivalentee 12.000 de locuri încă nici nu a început, astfel încât forul european a acceptat drept posibilă gazdă oficială municipiul Cluj-Napoca, unde există sala de 7.200 de locuri, informează mediafax.ro.

"Din cauza perspectivelor negative (privind construcţia noii săli din Bucureşti – n.r.), UEG a acceptat propunerea FR Gimnastică pentru găzduirea competiţiei la Cluj-Napoca", se arată în comunicatul de vineri al forului european.

O decizie definitivă în acest caz ar urma să se ia până la finalul anului.

Preşedintele UEG, Georges Guelzec, declara, în 23 septembrie, cu ocazia unei vizite la Bucureşti, că există riscul ca România să piardă organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017, o decizie definitivă în acest sens urmând a fi luată la începutul anului viitor.

Georges Guelzec şi-a exprimat speranţa că gimastica românească nu va avea de suferit din cauza întârzierilor la lucrările de construcţie a sălii de sport din Bucureşti, precizând că reprezentanţii Danemarcei, naţiune care a concurat şi ea pentru organizarea CE din 2017, ar putea contesta o eventuală propunere de organizare a competiţiei la Cluj-Napoca.

Etichete: campionat gimnastica, gimnastică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE