Fost director din Administraţia Cimitirelor, repus în funcţie după ce a fost concediat de OprescuConsiliul General al Municipiului Bucureşti a înfiinţat o nouă direcţie în cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane pentru a-l repune în funcţie pe Laurenţiu Ştefan Coruţ, fostul director al Direcţiei Juridic, concediat de Sorin Oprescu în februarie 2009.

Fost director din Administratia Cimitirelor, repus in functie dupa ce a fost concediat de Oprescu (Foto gandul.info)
Fost director din Administraţia Cimitirelor, repus în funcţie după ce a fost concediat de Oprescu (Foto gandul.info)

Laurenţiu Ştefan Coruţ a anulat în instanţă documentul prin care a fost concediat, iar Primăria Capitalei este obligată să îi plătească acestuia salariul, plus penalităţi, până la data repunerii în funcţie.

"Se majoreaza numarul total de posturi al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane de la 379 de posturi la 380 de posturi (din care 24 de posturi conducere) prin infiintarea unui post de sef serviciu (S), gradul II, ca urmare a punerii in aplicare a Deciziei civila nr. 473/29.01.2016 a Curtii de Apel Bucuresti. Se infiinteaza Serviciul juridic, contencios administrativ, cauze comerciale,in subordinea directorului", se arata intr-un proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Pe 29 ianuarie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a decis reintegrarea lui Stefan Laurentiu Corut in postul si functia detinute anterior concedierii si obliga Primaria Capitalei la plata catre contestator a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective.

"Reclamantul a fost salariatul paratei Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, detinand functia de sef serviciu juridic, contencios administrativ si cauze comerciale in cadrul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane in baza contractului individual de munca nr. 140/22.02.2006. Prin decizia nr. 85/13.02.2009 reclamantul a fost concediat disciplinar. Prin Sentinta civila nr. 4525/26.05.2010 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, ramasa definitiva, a fost admisa in parte contestatia reclamantului Corut Laurentiu Stefan impotriva deciziei mentionate, parata fiind obligata la reintegrarea reclamantului pe postul si functia detinuta anterior emiterii deciziei anulate, la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la reintegrarea efectiva. Sentinta civila nr. 4525/26.05.2010 pronuntata de Tribunalul Bucuresti sectia a VIII a conflicte de munca si asigurari sociale este pusa in executare cu o intarziere de peste 3 ani, la data de 22.01.2014, parata emitand decizia nr. 77/22.01.2014 prin care dispune reintegrarea contestatorului in functia de sef serviciu juridic contencios administrativ. Prin aceeasi decizie contestatorul este notificat in sensul desfiintarii aceluiasi post, acordandu-i-se un preaviz in perioada 22.01.2014-18.02.2014. La data de 19.02.2014 este emisa decizia nr. 195 de incetare a contractului individual de munca al reclamantului. La data de 21.02.2014 contestatorul inregistreaza pe rolul acestei instante contestatia impotriva masurii concedierii, aratand ca textul legal in baza caruia a fost emis preavizul nr 77/22.01.2014 este neconstitutional, ca nu exista o cauza reala si serioasa a desfiintarii postului sau si ca nu este indeplinita nici conditia desfiintarii efective nefiind posibil ca infiintarea si desfiintarea postului sau in aceeasi zi sa se reflecte intr-o organigrama aprobata potrivit dispozitiilor legale", se arata in motivarea instantei.

Sursa: Hotnews

Etichete: Laurenţiu Ştefan Coruţ concediere oprescu, repunere in functie

0/1 COMENTARII
Secu
01 Apr 08:50
+0
VOTURI
-0
Si uitea asa prostii platesc din buzunar cate 10 directori de crematoriu, fiecare cavou cu directorul propriu. Angajati frate cate un director pentru fiecare buda publica si stalp de iluminat, manca-v-ar cimitirele si crematoarele umane.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE