Fost director general al Microsoft România, pus sub acuzare de DNA UPDATEFostul director general al Microsoft România, Silviu Hotăran, a fost audiat, luni dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta declarând la ieşire că nu a dat sau luat mită niciodată.

Fost director general al Microsoft Romania, audiat luni la DNA
Fost director general al Microsoft România, audiat luni la DNA

UPDATE. Potrivit unor surse judiciare, Silviu Hotăran a fost citat pentru a fi anunțat că a fost pus sub acuzare în dosarul "Microsoft 2".

"Vreau să vă spun că în viaţa mea am promovat mereu valori legat de etică şi moralitate, nu am dat niciodată şpagă, nu am luat niciodată şpagă", a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, Silviu Hotăran.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, anunţa, al începutul lunii octombrie, că în dosarul "Microsoft" rămas la DNA se lucrează, fiind făcute peste 60 de percheziţii domiciliare şi fiind în analiză documente ridicate de la mai multe instituţii.

"Celălalt dosar în care s-au făcut disjungerile este în lucru. S-au făcut peste 60 de percheziţii domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziţii informatice asupra unor medii de stocare, în principal calculatoare şi alte unităti IT, au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituţiile care au deţinut astfel de documente şi care interesează cauza. În acest moment suntem in evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare care au fost folosite. Urmează stabilirea certă a prejudiciului. Una dintre acuzaţiile principale vizează infracţiunea de abuz în serviciu şi, pentru a putea dovedi această infracţiune şi a putea finaliza rechizitoriul sau o altă soluţie care se poate da în cursul procesului penal, este necesar să stabilim un prejudiciu cert. Acest lucru urmează să se stabilească printr-un raport de constatare sau o expertiză în domeniul achiziţiilor publice şi se impune şi efectuarea unor expertize IT. Se lucrează ritmic", a declarat atunci procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax.

Dosarul "Microsoft 2" este desprins din cauza în care, în 3 septembrie, au fost condamnați definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan la șase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru la doi ani și patru luni de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoș ar fi pretins și primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florică și Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de Claudiu Florică încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor.

CITEŞTE ŞI SENTINŢA în Dosarul Microsoft. Ce PEDEPSE au primit inculpaţii

Etichete: audieri microsoft, DOSARUL MICROSOFT, microsoft, Silviu Hotăran, Silviu Hotăran audiat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE