Membru în Consiliul de Administrație al magazinului Unirea, numit administrator la Astra AsigurăriOmul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, l-a numit pe Bogdan Antonescu în funcția de administrator special al societății falimentare. Antonescu este un vechi om de încredere al acționarului Astra, prezent, la un moment dat, inclusiv în consiliul de administrație al Unirea Shopping Center.

Membru in Consiliul de Administratie al magazinului Unirea, numit administrator la Astra Asigurari
Membru în Consiliul de Administrație al magazinului Unirea, numit administrator la Astra Asigurări

Pentru că Astra nu mai este o firmă de asigurare ci o societate comercială normală acționarul își poate alege conducerea cu acordul lichidatorului, fără a cere permisiunea Autorității de Supraveghere Financiară. Numirea s-a făcut în ultima zi a lunii februarie, după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor Astra. Au fost reprezentate, ca acționari cu peste 99% din titluri, firmele Epsilon Estate Provider și The Nova Group Investments, ambele controlate de Dan Adamescu. Bogdan Antonescu, noul administrator special, a fost deja înregistrat la Registrul Comerțului.

El este un mai vechi colaborator al lui Dan Adamescu ocupând, între 2009 și 2013, poziția de membru în consiliului de administrație al Unirea Shopping Center. Antonescu mai apare și în acționariatul a două firme din Moldova controlate de Adamescu, dar și ca administrator și unic acționar al Pharma Trade, firmă al cărei sediu social se află în fostul sediu central al Astra Asigurări.

Lichidatorul Astra, societatea KPMG Restructuring a semnat hotărârea AGA. Numirea lui Antonescu s-a făcut în baza articolului 52 din legea 85/2014 care arată explicit că, după deschiderea procedurii, Adunarea Generală a Acționarilor societății insolvente trebuie să numească un administrator special.

Fondul de Garantare a Asiguraților, principalul creditor al Astra, s-a rezumat să arate că decizia AGA este legală, fără să comenteze eventualele ei efecte ale acesteia. “Pentru lămuriri suplimentare în acest sens, recomandăm contactarea lichidatorului judiciar provizoriu desemnat în cauză, respectiv KPMG Restructuring SPRL, Fondul de garantare având doar calitatea de creditor în dosarul de faliment al Societății de Asigurare Reasigurare Astra S.A.”, îndeamnă FGA.

Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) arată că mai are doar atribuții limitate în ceea ce privește Astra Asigurări, care, după ce i-a fost ridicat a devenit o societate comercială normală care își poate alege singură conducerea.

Sursa:profit.ro

Etichete: astra asigurari, Bogdan Antonescu, dan adamescu, Unirea Shopping Center

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE