Fost şef al Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3, trimis în judecată de DNAProcurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marius Gheorghe Giurescu, la data faptei inspector principal de poliție, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sector 3 București, pentru luare de mită în legătură cu împiedicarea sau îngreunarea tragerii la răspundere penală a unor persoane suspectate în dosare privind spargerea unor locuințe.

DNA
DNA
Foto: digi24.ro

În dosar, a fost deferit justiției și Stelian Barbu, la data faptei agent de poliție.

În perioada 2014 — începutul anului 2015, cei doi au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe comise pe raza sectorului 3.

"În acest context, inculpații Giurescu și Barbu au solicitat și primit de la două persoane suspectate de comiterea acestor fapte mai multe sume de bani. Astfel, Stelian Barbu a solicitat de la una dintre persoane suma de 3.000 de euro și a primit efectiv suma de 2.000 de euro. Pe de altă parte, Marius Giurescu a solicitat de la cealaltă persoană suma de 1.500 de euro din care a primit 700 euro", susțin procurorii.

DNA precizează că, acționând în această manieră, inculpații au urmărit, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, împiedicarea, îngreunarea ori limitarea tragerii la răspundere penală a celor două persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Etichete: DNA, fost sef de politie, s ectorul 3, sef de politie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE