Fost şef din Brigada Rutieră a Capitalei, trimis în judecată pentru muşamalizarea unui accidentProcurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, vineri, trimiterea în judecată a comisarului Marius Maghiari, fostul şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei. Alături de el au fost trimişi în judecată şi fostul adjunct al Brigăzii Rutiere, comisarul Daniel Piştea, şeful Secţiei 2 de Poliţie, Daniel Bocan, adjunctul acestei secţii, Marian Lupu Pasăre şi alţi şapte ofiţeri şi agenţi din Poliţia Capitalei acuzaţi de muşamalizarea accidentului produs chiar de şeful serviciului Accidente din Poliţia Rutieră.

Marius Maghiari
Marius Maghiari

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti îl acuză pe Marius Maghiari de părăsirea locului accidentului, modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, participaţie improprie la fals intelectual, instigarea la fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu, notează news.ro.

Mihăiţă-Georgică Anghel, Gheorghe Ovidiu Sanfira, Marian Marius Lupu Pasare, Ion Daniel Bocan, Nicolae Smercinschi, Cristian Trandafir, Liviu Cânea, Auraş Ţuţui, Daniel Pistea, Marius Mihai Zaharia au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals intelectual şi tentativa la fals intelectual.

„La data de 08.06.2015, în timp ce conducea un autovehicul, inculpatul Maghiari Marius a lovit şi proiectat pe carosabil persoana vătămată T.A., după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală sau a procurorului. În aceleaşi împrejurări, inculpatul a modificat starea locului prin luarea victimei şi plecarea cu autoturismul implicat în accidentul rutier, precum şi ştergerea urmelor accidentului prin transportarea victimei la o unitate spitalicească, unde a susţinut ca victima prezinta traumatism cranio-cerebral ca urmare a căderii accidentale de la 4-5 metri înălţime", precizează procurorii.

Procurorii spun că Maghiari s-a prezentat spitalul Elias cu victima sa şi i-ar fi spus medicului să treacă în foaia de observaţie medicală că victima prezintă leziuni ca urmare a căderii de la înăţime ca urmare a unui accident casnic, lucru care ar fi shimbat strategia pentru investigatii meicale şi a planului de tratament.

„La aceeaşi dată, în scopul de a se sustrage urmăririi penale, cu ocazia întocmirii procesului verbal de constatare încheiat de agenţii de ordine publică (inculpaţii Sanfira Gheorghe Ovidiu şi Anghel Mihăiţă) din cadrul Secţiei 2 Poliţie, inculpatul a determinat atât direct cât şi indirect (prin intermediul inculpatului Lupu Pasare Marian Marius) cu ştiinţă, consemnarea unor aspecte nereale şi omisiunea menţionării unor aspecte esenţiale, pentru a rezulta aparenţa situaţiei de fapt susţinute, deşi constatările conduceau indubitabil la faptul că nu a fost vorba de un accident casnic, ci de un accident rutier. Astfel determinaţi , inculpaţii Sanfira Gheorghe Ovidiu şi Anghel Mihăiţă au menţionat nereal faptul că victima se află în stare de amnezie retrograda evenimentului şi că nu-şi amintea nimic în legătură cu evenimentul traumatic.

Toate acestea în condiţiile în care medicul specialist ortoped de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală consemnase suspiciune că pacienta ar fi fost pieton, victima unui accident de circulaţie.

„În privinţa inculpatului Bocan Ion Daniel, s-a reţinut că, la data de 08.06.2015, în calitate de şef al Secţiei 2 de Poliţie, în mod intenţionat a încălcat obligaţiile de serviciu în sensul că, preluând sesizarea unităţii spitaliceşti cu privire la vătămarea corporală in condiţii suspecte a numitei T. A., a dat dispoziţii direct şi nemijlocit subordonaţilor săi în sensul neefectuării actelor de urmărire penală care se impuneau, deşi existau indicii privind infracţiunea flagrantă de părăsirea locului accidentului", consemnează procurorii în actul de trimitere în judecată.

Etichete: Brigada Rutieră a Capitalei, Marius Maghiari, Marius Maghiari trimis în judecată

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h