Fost şef SIE: "În Bucureşti sunt vreo 35 de moschei private, prin apartamentele de bloc"Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, susţine că discuţiile legate de construirea unui lăcaş de cult musulman la Bucureşti reprezintă unul din marile neajunsuri ale pregătirii vizitei lui Klaus Iohannis în Turcia. Meleşcanu spune că  numai în Bucureşti sunt "vreo 35 moschei private, prin apartamente".

Teodor Melescanu
Teodor Meleşcanu
Foto: alba24.ro

"Din punctul meu de vedere, în contextul actual, după atentatele din Belgia şi din Franţa, eu personal consider că nu era momentul potrivit pentru a discuta această temă a moscheei la Bucureşti, care riscă să creeze reacţii negative", a afirmat, vineri, la Arad, Meleşcanu, citat de Mediafax.

În opinia acestuia, discuţiile legate de construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală reprezintă "unul dintre marile neajunsuri ale pregătirii vizitei preşedintelui României" în Turcia.

"Avem probleme mult mai importante în relaţia cu Turcia decât acest subiect, care riscă să creeze reacţii", a spus fostul ministru.

În ce priveşte construirea moscheei, Meleşcanu este de părere că ideea este bună, în contextul în care "toate marile religii monoteiste îndeamnă la iubire, la toleranţă".

"Din punctul meu de vedere nu e un lucru rău şi, dacă nu facem acest proiect, riscăm să prolifereze aşa-zisele moschei private, prin apartamente, numai în Bucureşti sunt vreo 35, ceea ce e un lucru mult mai rău decât de a avea undeva un centru care este bine stabilit, cunoscut de toată lumea, inclusiv de organele de specialitate şi poate fi avut sub monitorizare", a adăugat Meleşcanu.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat miercuri în vizită oficială în Turcia, i-a spus omologului său de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, că autorităţile de la Bucureşti susţin construirea lăcaşului de cult musulman în Capitală. ''Chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii'', a spus Iohannis.

Etichete: moschee bucuresti, moschei Bucuresti, teodor melescanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE