Fostul deputat Florin Popescu, condamnat DEFINITIV la doi ani de închisoare cu EXECUTAREFostul deputat Florin Aurelian Popescu a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit în scop electoral la alegerile locale din 2012. Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție luni este definitivă.

Fostul deputat Florin Popescu, "Baronul puilor", condamnat la doi ani de inchisoare cu EXECUTARE
Fostul deputat Florin Popescu, "Baronul puilor", condamnat la doi ani de închisoare cu EXECUTARE
Foto: libertatea.ro

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a respins apelul declarat de Florin Aurelian Popescu și a menținut decizia de condamnare dată în decembrie 2015, informează agerpres.ro.

Florin Aurelian Popescu a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2014 pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-și influența și autoritatea ce decurgeau din funcțiile de președinte al unui partid politic, organizația județeană Dâmbovița, și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite.

"Acestea au constat în cantitatea de 60.992 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița", declară anchetatorii.

Procurorii au constatat că, în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunțătorului că se apropie alegerile locale și trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 euro.

În 25 aprilie 2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului și notarea ipotecară, până la concurența sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile ce aparțin deputatului, situate în Târgoviște, județul Dâmbovița.

În cazul lui Florin Popescu, DNA a solicitat Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului, însă cererea a fost respinsă. Deputatul Florin Popescu le-a cerut atunci colegilor săi să nu îl considere un pericol public, argumentând că nu s-a opus bunului mers al Justiției.

La începutul lunii martie, el a demisionat din Parlament.

Etichete: baronul puilor, florin popescu, inchisoare cu executare

0/1 COMENTARII
Hotii
15 Mar 07:28
+0
VOTURI
-0
Acu' o sa-i dea niste pui cu prastia.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE