Fostul director al TAROM, chemat la DNA pentru acuzaţiile de abuz în serviciu aduse lui Răzvan CucMădălina Mezei, fostul director al Tarom, este aşteptată, luni pentru a da declaraţii la DNA, în dosarul privind acuzaţiile de abuz în serviciu aduse ministrului Transporturilor, Răzvan Cucu, privind presupusa solicitarea acestuia de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură.

Fostul director al TAROM, chemat la DNA pentru acuzatiile de abuz in serviciu aduse lui Razvan Cuc
Fostul director al TAROM, chemat la DNA pentru acuzaţiile de abuz în serviciu aduse lui Răzvan Cuc

DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

Ea preciza că nu a decis să facă aceste declaraţii publice, însă a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public.

Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură.

CITEŞTE AICI Mezei (Tarom): "Ministrul Cuc mi-a cerut să ţin avioanele la sol, în ziua moţiunii"

Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fosta directoare generală a Tarom dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta "se încurcă în minciuni", concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania "din ghearele influenţei PNL".

Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că "totul este în regulă".

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.

Etichete: Direcţia Naţională Anticorupţie, DNA, madalina mezei, moţiune de cenzură, Răzvan Cuc, tarom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE