Fostul director RATB: Primăria Capitalei nu a virat Regiei 80 milioane lei din subvențieFostul director al RATB, Vincențiu Antonescu, demis miercuri printr-o decizie a Consiliului de Adminstrație al Regiei, a făcut mai multe precizări, pentru B365.ro, după ce în presă s-a vehiculat informația conform căreia o călătorie RATB ar putea ajunge să coste 12 lei. Totodată, fostul director general interimar al RATB spune că Regia mai are de încasat de la Primăria Capitalei o creanță de circa 80 milioane lei reprezentând subvenție nevirată în anii anteriori.

Fostul director RATB, noi declaratii pe tema calatoriei RATB de 12 lei
Fostul director RATB, noi declarații pe tema călătoriei RATB de 12 lei
Foto: antena1-brasov.ro

În contextul informațiilor vehiculate recent în presă, potrivit cărora o călătorie RATB ar putea ajunge să coste chiar și 12 lei, fostul director al Regiei, Vincențiu Antonescu, a făcut, pentru B365.ro, mai multe precizări în acest sens. 

"Regia Autonoma de Transport Bucuresti a propus in repetate randuri Consiliului General al Municipiului Bucuresti actualizarea ofertei tarifare in contextul costurilor aferente perioadei 2008-2015 (costuri cu motorina, energia electrica de tractiune, cu TVA aferenta) deoarece in aceasta perioada costurile au inregistrat cresteri iar pretul calatoriei a ramas acelasi, de 1,3 lei. Pretul propus este de 2 lei/ calatorie deci nu poate fi vorba de 12 lei pe calatorie”, susține fostul director al Regiei. 

În presă s-a vehiculat recent informația potrivit căreia o călătorie RATB ar putea ajunge să coste 12 lei, dacă Primăria Capitalei nu va mai subvenționa Regia.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRILE fostului șef RATB: Veniturile RATB au crescut 

Totodată, fostul șef al RATB a făcut mai multe precizări în ceea ce privește debitul înregistrat de Regie la ANAF, în urma căruia s-a decis blocarea conturilor RATB: „Regia Autonoma de Transport Bucuresti se afla in prezent in faza de recurs cu ANAF pentru un debit de 193 milioane lei care reprezinta TVA necolectata la gratuitatea/reducererea acordata la transportul public pensionarilor cu domiciliul in Bucuresti, veteranilor, eroilor revolutiei, elevilor si studentilor, in perioada 2007-2013”, a declarat Vincențiu Antonescu.

De asemenea, potrivit fostului șef al Regiei, RATB are de încasat de la Primăria Municipiului București o creanță de aproximativ 80 de milioane de lei, reprezentând subvenția nevirată de Primăria Capitalei, conform bugetelor pentru anii 2011, 2012, 2014. 

Fostul director general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu, demis miercuri, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al RATB, a declarat anterior, pentru B365.ro, că nu se justifică motivarea "management defectuos" pentru demiterea lui, în contextul în care Regia a înregistrat profit de 46,9 milioane lei în 2014, pentru prima dată în ultimii ani, dar şi creşteri pe toate planurile, de la încasări, până la programul de achiziţii. 

Etichete: bilete RATB, RATB, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, scumpiri RATB, sef ratb demis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE