Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, condamnat la un an de ÎNCHISOARE cu suspendareDOSARUL CASE PENTRU GENERALI. Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a fost condamnat, marţi, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul "Case pentru generali", au decis magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), decizia fiind definitivă, anunţă Mediafax. 

Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, condamnat la un an de INCHISOARE cu suspendare (Foto telegrafonline.ro)
Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, condamnat la un an de ÎNCHISOARE cu suspendare (Foto telegrafonline.ro)

DOSARUL CASE PENTRU GENERALI. La ultimul termen al procesului din 18 aprilie, procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor majorarea pedepsei aplicate lui Corneliu Dobriţoiu de către instanţa de fond, precum şi condamnarea celor care au fost achitaţi în acest dosar.

"Instanţa de fond a avut în vedere comportamentele bune ale inculpaţilor, însă aceste aspecte nu îndreptăţeau instanţa să scadă pedepsele. Vorbim de comportamente fireşti în calitatea lor de militari şi pentru asta sunt răsplătiţi prin avansarea în grad, dar nu constituie circumstanţe atenuante. Modalitatea de comitere a faptelor, perseverenţa infracţională şi calităţile acestora impun stabilirea unor pedepse cu executare în regim privativ de libertate. În legătură cu infracţiunea de fals intelectual în cazul lui Corneliu Dobriţoiu, Sergiu Medar şi Mihaela Matei solicităm constatarea intervenţiei prescripţiei speciale, fiind depăşit termenul de zece ani", declara atunci procurorul de şedinţă.

DOSARUL CASE PENTRU GENERALI. Pe 23 martie 2015, Corneliu Dobriţoiu a fost condamnat în primă instanţă la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi două luni închisoare pentru participaţie improprie la fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând un an închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani.

Etichete: Case pentru generali, corneliu dobritoiu, dosar, închisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE