Fostul ministru Dan Ioan Popescu, URMĂRIT PENAL în dosarul Rompetrol II UPDATEFostul ministru al Economiei și Comerțului Dan Ioan Popescu a venit miercuri la sediul DIICOT, unde procurorii l-au anunțat că a fost pus sub urmărire penală în dosarul Rompetrol II.

Fostul ministru Dan Ioan Popescu, la DIICOT. E urmarit penal in dosarul Rompetrol II
Fostul ministru Dan Ioan Popescu, la DIICOT. E urmărit penal în dosarul Rompetrol II
Foto: gazetadecluj.ro

UPDATE 15.29: Fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu a declarat, la ieşirea de la DIICOT, că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal în cazul Rompetrol 2. Dan Ioan Popescu a precizat, pentru News.ro, că procurorii i-au pus sechestru pe două apartamente, pe terenuri păşune şi pe conturi.

"Nu am dat declaraţie, mi s-a adus la cunoştinţă urmărirea penală. Este un dosar mamut, iar asta înseamnă poate un milion de pagini. Îl voi consulta şi apoi voi da şi declaraţii. (...) Nu eram prieten cu Patriciu, nu am discutat niciodată cu acesta, nu pe acest subiect, că de discutat, se discută", a spus Dan Ioan Popescu.

El a precizat că, din informaţiile pe care le are, statul nu a pierdut absolut nimic, iar din datoria Rompetrol s-au recuperat peste 200 de milioane de euro până în prezent.

Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, a declarat, la intrarea în sediul DIICOT, că nu ştie de ce a fost citat, miercuri, de procurori şi că va da mai multe informaţii la plecare.

"Am văzut o stire pe un site de ştiri că sunt chemat la DIICOT. Este tot ceea ce ştiu", a declarat Dan Ioan Popescu, conform rtv.net.

Legat de Klaus Iohannis, care a avizat începerea urmăririi penale pe numele său, Dan Ioan Popescu a spus: "Preşedintele joacă rol de "primar", pentru că vizează orice. Eu nu cred că preşedintele citeşte ceea ce vizează".

Fostul ministru a mai precizat că nu este speriat "absolut deloc" de anchetă şi că nu a făcut niciodată nicio înţelegere cu Dinu Patriciu.

Şi fostul ministru al Finanțelor, Mihai Tănăsescu, a fost pus sub urmărire penală în dosarul Rompetrol II pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, în luna mai, cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II, respectiv Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

Etichete: dan ioan popescu, diicot, rompetrol ii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h