Fostul ministru de Interne, Cristian David, audiat la ICCJCristian David a fost audiat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în dosarul în care este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren.

Fostul ministru de Interne, Cristian David, audiat la ICCJ
Fostul ministru de Interne, Cristian David, audiat la ICCJ
Foto: bacau.net

La aproape nouă luni de când dosarul în care este inculpat pentru luare de mită a fost trimis la ÎCCJ, fostul ministru Cristian David a fost citat, marţi, pentru a da o declaraţie în apărarea sa, informează mediafax.ro.

Acestea este acuzat că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Cristian David a susţinut, marţi, în faţa instanţei că "rechizitoriul DNA nu este bazat pe fapte, ci pe interpretări şi că acuzaţiile nu sunt susţinute de probe".

"Nu se ia în considerare faptul că denunţătorul Adrian Mladin (n.r. fostul primar din Jilava) a făcut denunţul după condamnare", s-a plâns David.

Adrian Mladin, fostul primar al localităţii Jilava, este condamnat în faza de fond, într-un alt dosar, la şapte ani de închisoare. Dosarul acestuia este pe rol la Curtea Supremă.

"Nu am avut nicio legătură directă sau indirectă cu Adrian Mladin. Nu am făcut niciun fel de intervenţii pentru Mladin la prefectul din Buzău sau autorităţile locale. Nu am avut nicio implicare în procedurile de retrocedare. Nu am pretins nimănui nimic, nicio sumă de bani care să aibă legătură cu aceste retrocedări şi nu am primit nimic.", a spus David.

Fostul ministru a făcut precizări despre Valeriu Roger Niţescu, fostul său şef de cabinet, care era în relaţii de amiciţie cu Mladin.

"Arăt că în calitate de prieten şi şef al lui Niţescu, i-am atras atenţia că afişează o opulenţă nepotrivită în raport cu funcţia pe care o deţine. Am aflat, împreună cu alţi colegi, că a vândut nişte terenuri. Discuţiile erau colegiale, nu aveau caracter instigativ.<>, erau discuţiile. Am avut o discuţie cu el şi mi-a spus despre relaţiile sale financiare cu Mladin. M-a asigurat că toate tranzacţiile cu terenuri ce-i uneau erau legale", a explicat David.

Etichete: cristian david, ministru interne

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h