Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pus sub URMĂRIRE PENALĂ UPDATEFostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, vineri, la DNA, fiind citat în dosarul în care Senatul a încuviințat începerea urmării penale în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA.

"Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 3 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunile de:

- abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere

- abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere", precizează DNA.

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție.

La ieşirea din sediul DNA, Gabriel Oprea a declarat că este nevinovat şi că se va prezenta în faţa procurorilor de câte ori va fi nevoie.

"Sunt un om care şi-a făcut datoria. Am muncit. Consider că este nedrept. Vreau să vă spun un lucru: aveam protecţie 24 de ore din 24, nu aveam program normal, de la ora 8 la ora 16. Eram întodeauna la dispoziţia statului român. Aveam zeci de instituţii în subordine. (...) "Vreau să se afle adevărul cât mai repede, sunt nevinovat. Vreau să fiu cercetat de justiţia română", a declarat Oprea.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele senatorului UNPR, Gabriel Oprea. Înainte de şedinţă, Oprea a spus că se consideră nevinovat şi că este "o zi specială" pentru el. Senatorul le-a cerut, în plen, colegilor să voteze solicitarea DNA de urmărire penală.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, una dintre infracțiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Cea de a doua infracțiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

CITEŞTE ŞI GABRIEL OPREA poate fi URMĂRIT PENAL. Senatul a votat cererea DNA 

 

Etichete: DNA, gabriel oprea, Gabriel Oprea DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE