Lucian Isar, audiat la DNA. Victor Ponta îl acuză pe Facebook. Isar îl dă în judecată UPDATELucian Isar, fost ministru în Guvernul Victor Ponta, s-a prezentat, miercuri dimineaţa, la DNA. Fostul premier Victor Ponta a reacţionat după chemarea lui Isar la DNA, spunând că acesta a fost singurul ministru din cabinetul său despre care a primit "informare de la institutiile specializate ale statului în legătură cu o tentativa clara de coruptie": "Lucian Isar cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania". Isar a anunţat că îl va da în judecată pe Ponta.

Lucian Isar
Lucian Isar

Lucian Isar nu a dat declarații jurnaliștilor, la sosirea la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupție.

Lucian Isar a deţinut funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Victor Ponta.

Conform informaţiilor din presă, Alina Gorghiu şi Lucian Isar s-au căsătorit după o relaţie de aproape trei ani. Mai mult, Alina Gorghiu ar fi însărcinată. 

Reacţia lui Ponta

"Nu cunosc in mod evident motivele chemarii de azi la DNA / pot insa sa spun ca in aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)!

Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA . Din pacate exista si astfel de oameni.", a scris Victor Ponta pe Facebok. 

Isar îl dă în judecată pe Ponta

La ieșirea de la DNA, Lucian Isar a declarat că fostul premier Victor Ponta trebuie lăsat să își dezvolte acuzațiile la adresa lui.

Întrebat astfel de jurnaliști despre afirmațiile lui Victor Ponta, care a scris pe Facebook că în timpul mandatului a fost informat o singură dată despre o tentativă de corupție din partea unui ministru, nominalizându-l pe Lucian Isar, fostul ministru delegat a replicat: "Lăsați-l să dezvolte". Isar a fost audiat la DNA peste două ore,  ca martor într-un dosar privind fapte de corupție.

"Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", a mai declarat pentru MEDIAFAX fostul ministru.

Antonescu îi dă replica lui Ponta

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar și că a formulat doar acuzații.

Antonescu a precizat că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.

"Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu știu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzații, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puțin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituții a statului. Pur și simplu, acuzații", a explicat senatorul PNL.

El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzațiile nu pot fi luate în serios.

"Eu nu am dat crezare acestor acuzații. I-am și spus atunci că, în general, astfel de acuzații în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (...) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care țineau de menținerea alianței și de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relație normală cel puțin între prim-ministru și membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce știu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum și nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni", a spus liderul PNL.

Alina Gorghiu: Domnul Isar va face o plângere în instanță împotriva domnului Ponta

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Oradea, că Lucian Isar va face o plângere penală împotriva lui Victor Ponta.

'O să vă spun pe scurt că reacția domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să știți, că a reacționat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-și susțină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiția se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunțurile nu se fac public, denunțurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea niște informații și o să vă dau eu răspunsul. Răspunsul este că e o aberație pe care domnia sa doar din frică o emană în spațiul public. Însă ce pot să vă asigur, e că domnul Isar va face o plângere în instanță împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declarații. Nu e prima pe care o face. Știți că domnul Ponta face tot felul de declarații. Despre mine a făcut vreo o mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spațiul public întotdeauna cu tot felul de enormități', a declarat, în conferință de presă, Alina Gorghiu.

După câteva momente, Alina Gorghiu a intervenit anunțând că fostul lider PNL Crin Antonescu a făcut o declarație potrivit căreia 'nu are o legătură minciuna domnului Ponta cu motivele pentru care a fost schimbat domnul Isar din guvern, motivele au fost politice'.

'Îi mulțumesc domnului Antonescu pentru reacție. De fapt, știți ce înseamnă motive politice, a spus negru pe alb că domnul Ponta nu-l plăcea, dar o să vedeți și poziția domniei sale. Sunt lucruri pe care trebuie să le luați cu beneficiu de inventar atunci când vorbește domnul Ponta și eu am învățat să fac asta cu maximă prudență că, vedeți, minciuna ar picioare scurte. A durat jumate de oră până ne-a lămurit domnul Antonescu ce și cum. În fine, erau necesare și aceste precizări pe care le-am făcut', a spus Alina Gorghiu.

Etichete: alina gorghiu, DNA, lucian isar, Lucian Isar DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h