Fostul prefect al judeţului Galaţi, trimis în judecată. Cum a falsificat o adresă de la FiscFostul prefect al judeţului Galaţi a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv. Potrivit anchetatorilor, Braşoveanu Emanoil-Cătălin,  la data faptelor prefect al judeţului Galaţi, a depus la dosarul privind susţinerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galaţi, o copie color a unei adrese emise de Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, pe care a contrafăcut-o prin radierea alineatelor în care erau menţionate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat. Aceasta, în scopul obţinerii, în mod ilegal, a finanţării, întrucât exista o interdicţie la acordarea finanţărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat.

Fostul prefect al judetului Galati, trimis in judecata. Cum a falsificat o adresa de la Fisc
Fostul prefect al judeţului Galaţi, trimis în judecată. Cum a falsificat o adresă de la Fisc
Foto: presagalati.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galaţi au dispus:

trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BOCĂNEANU EMANOIL - CĂTĂLIN, la data faptelor prefect al judeţului Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi sustragere sau distrugere de înscrisuri,

trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului BRAŞOVEANU AURAŞ, pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi tentativă la înşelăciune,

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna martie 2012, inculpatul Braşoveanu Auraş, în calitate de preşedinte al FCM Dunărea Galaţi, a depus la dosarul privind susţinerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galaţi, o copie color a unei adrese emise de Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, pe care a contrafăcut-o prin radierea alineatelor în care erau menţionate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat. Aceasta, în scopul obţinerii, în mod ilegal, a finanţării, întrucât exista o interdicţie la acordarea finanţărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat.

Aceste fapte au făcut iniţial obiectul unui dosar penal aflat în instrumentare la organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor. În acest context, deşi cunoştea această împrejurare, inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin, în calitate de prefect, a acordat avizul de legalitate Hotărârii Consiliului Local nr. 114/05.04.2012, prin care se aproba cererea de finanţare a FCM Dunărea Galaţi. La data de 20.06.2012, dosarul respectiv a fost cerut de inculpatul Bocăneanu Emanoil - Cătălin, prin intermediul unui funcţionar al instituţiei pe care o conducea, de la I.P.J. Galaţi şi, la aceeaşi dată, a semnat o adresă către Primăria Municipiului Galaţi, prin care această instituţie era înştiinţată de acordarea avizului de legalitate. Astfel, inculpatul Bocăneanu Emanoil - Cătălin a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galaţi, a sumei totale de 970.000 lei în perioada august – noiembrie 2012.
Pentru a şterge urmele faptelor, acelaşi inculpat a sustras din evidenţele Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către I.P.J. Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de I.P.J. Galaţi către Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria municipiului Galaţi. pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportiv.

Primăria municipiului Galaţi se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 970.000 lei, reprezentând finanţarea de la buget a activităţii sportive a FCM „Dunărea" Galaţi, plus penalităţile până la data plăţii efective.

În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, de 970.000 lei, Prin ordonanţa procurorului din data de 07.10.2014, s-a dispus instituirea unui sechestru asigurător asupra bunurilor imobile (casă de locuit şi teren) şi mobile (un autoturism) aparţinând inculpatului Bocăneanu Emanoil – Cătălin în indiviziune cu alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Precizăm că, inculpatul Bocăneanu Emanoil – Cătălin a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un alt dosar, la data de 6 februarie 2014 (comunicatul nr. 95/VIII/3 din 6 februarie 2014), pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de prefect al judeţului Galaţi.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se precizează în comunicatul DNA.

Etichete: abuz în serviciu, DNA, falsificat, Fisc, galați, prefect

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE