Fostul premier Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Sebastian Ghiţă: "Am spus tot ce ştiu"Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, luni, la DNA Ploieşti, ca martor în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Deputatul Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, suma fiind stabilită la 13 milioane de euro.

Fostul premier Victor Ponta, audiat la DNA in dosarul lui Sebastian Ghita (Foto gandul.info)
Fostul premier Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Sebastian Ghiţă (Foto gandul.info)

Fostul premier a fost chemat la DNA Ploieşti ca martor în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Victor Ponta a fost audiat aproximativ o oră de către procurorii anticorupţie. 

La ieșire, Ponta a declarat că a fost citat ca martor și că a spus tot ce știe, scrie Agerpres. 

Ponta a fost chemat pentru a da o declaraţie în care să lămurească dacă procurorul Liviu Tudose a mers la el la cabinet pentru a aranja anumite posturi în sistem. Practic, Ponta a trebuit să dea explicaţii cu privire la întâlnirea pe care ar fi avut-o cu unul dintre procurorii implicaţi în dosar. DNA menţionează că Victor Ponta i-ar fi oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, magistrat care este arestat preventiv pentru că i-ar fi furnizat informaţii dintr-un dosar lui Sebastian Ghiţă.

Potrivit anchetatorilor, pe vremea când era premier, Victor Ponta i-ar fi promis unui procuror din Ploieşti un post important. Era răsplata pentru că l-ar fi ajutat cu informaţii din dosare pe deputatul Sebastian Ghiţă. În dosarul lui Sebastian Ghiţă se vorbeşte şi despre şantaj. Procurorii spun că deputatul ar fi ameninţat şi un om de afaceri cu o campanie de denigrare pe postul Realitatea TV, al cărui manager era la momentul la care s-ar fi petrecut infracţiunea.

Acuzaţiile de scurgere de informaţii care îl vizează pe Sebastian Ghiţă pornesc de la un dosar instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti care ducea la un apropiat al acestuia - preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, scrie digi24.ro. 

Fostul premier Victor Ponta a fost chemat de procurorii DNA ca martor în dosarul lui Sebastian Ghiţă. În acest dosar, Ghiţă este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis.

De asemenea, în aceeaşi speţă sunt urmăriţi penal fostul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Aurelian Mihăilă, pus sub control judiciar, iar în stare de arest preventiv sunt cercetaţi fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas.

În august 2013, Liviu Tudose a fost naşul de cununie al lui Vlad Iacobescu, apropiat al lui Ghiţă. „În ceea ce priveşte acuzaţia legată de luare de mită, arăt că l-am cunoscut pe Victor Ponta în august 2013, când a venit fără să ştiu că este invitat la nunta la care am fost naş”, a spus Tudose.

El a explicat că a discutat cu premierul despre copii, despre tinerii căsătoriţi şi de faptul că fiica procurorului urmeză cursuri de pian.

Etichete: DNA, dosar ghita, martor, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h