Fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, REŢINUT de DNA Ploieşti UPDATESorin Blejnar, fost preşedinte al ANAF, a fost dus luni dimineaţa, la sediul DNA Ploieşti, în baza unui mandat de aducere, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, audiat la DNA
Fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, audiat la DNA

UPDATE. Sorin Blejnar a incercat, luni, sa ii convinga pe procurorii de la DNA Ploiesti ca tot ceea ce se spune in cele doua denunturi, unul formulat de omul de afaceri Horatiu Bruno Bardila si celalat de Gheorghe Stefan, nu ar fi adevarat.

In cele doua denunturi se vorbeste despre felul in care a fost negociat comisionul pentru un contract pe care Fiscul urma sa il incheie cu firma Romsys, pentru care Blejnar a luat 20% din contract, adica circa 13 milioane de lei. Blejnar ar fi confirmat incasarea comisionului in timpul unei intalniri la Nisa, potrivit denuntatorilor.

In denunturi se mai spune ca intalnirea la care s-a negociat acest procent a avut loc in prezenta lui Codrut Marta, omul de incredere a lui Blejnar. "M-am întâlnit în anul 2011 cu Sorin Blejnar și cu Codruț Marta. Am calculat comisionul din contractul ANAF cu Romsys și am stabilit comisionul ca fiind 20% din valoarea contractului, adică aproape 13,7 milioane de lei. Ulterior, în anul 2012 m-a întâlnit întâmplător cu Sorin Blejnar la Nisa. Acolo mi-a confirmat că a primit comisionul", a declarat unul dintre denunţători, informează România TV.

UPDATE. Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut de procurorii de la DNA Ploieşti, după mai multe ore de audieri, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Blejnar a fost întrebat, la ieşirea de la DNA Ploieşti, dacă a primit bani de la patronul firmei Romsys, despre care surse apropiate anchetei susţin că l-a denunţat la DNA pe fostul şef al ANAF, acesta a răspuns: "Nici măcar nu-l cunosc".

De asemenea, întrebat dacă crede că denunţul împotriva sa a fost făcut de către omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă, patronul firmei IT Romsys, pentru ca acesta să-şi uşureze situaţia juridică, Blejnar a spus: "Da, eu zic că da".

....................

Potrivit unui comunicat emis de DNA, procurorii de la Ploieşti au dispus "punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Sorin Blejnar, la data faptei preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat, pentru trafic de influenţă".

În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat de la un om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau să fie încheiate cu instituţia respectivă.

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit DNA.

Lui Sorin Blejnar i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând să fie prezentat, marţi, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Etichete: sorin blejnar, Sorin Blejnar audiat dna, Sorin Blejnar la dna, Sorin Blejnar trafic de influenta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE