Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nechita, mutat în arest la domiciliuFostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, a fost transferat din arest preventiv în arest la domiciliu.

Fostul primar al Iasiului, Gheorghe Nechita, mutat in arest la domiciliu
Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nechita, mutat în arest la domiciliu
Foto: radioiasi.ro

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au transformat arestul preventiv al lui Nichita în arest la domiciliu. Acesta va reveni acasă, dar nu va ieşi din vila sa, nu va lua legătura cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii şi cu martorii în cauză şi se va prezenta în faţa anchetatorilor ori de câte ori va fi chemat, informează ziaruldeiasi.ro.

Primarul suspendat al Iașului Gheorghe Nichita a fost arestat în octombrie 2015 fiind suspectat că a primit mită de la președintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu.

Potrivit DNA, in august 2013, in contextul implementarii proiectului 'Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi', care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii.

Etichete: arest, gheorghe nechita, iasi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h