Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, condamnat la închisoare cu executareFostul primar din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost condamnat la trei ani inchisoare cu executare. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu e definitiva.

Fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, condamnat la inchisoare cu executare
Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, condamnat la închisoare cu executare
Foto: ph-online.ro

Badescu este acuzat de savarsirea unor fapte de coruptie, printre care si modul in care a fost finantata echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, informeaza Hotnews.ro.

Badescu a fost judecat in acest dosar pentru abuz in serviciu in forma continuata, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Iulian Badescu a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie 2015, iar cateva zile mai tarziu acesta a demisionat din functia de primar al Ploiestiului, dar si din toate functiile pe care le detinea in PSD, renuntand inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

In acelasi dosar, au fost puse sub acuzare doua angajate ale Primariei Ploiesti - secretarul municipiului, Oana Iacob, si jurista Iulia Alina Alexandru.

Ancheta in acest dosar a vizat, initial, faptele de abuz in serviciu si luare de mita intr-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ea fiind ulterior extinsa de procurori si pentru fapte care au fost comise de Iulian Badescu in perioada in care acesta a fost senator, dar si in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara 'Lupii Galbeni 2012' Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Potrivit DNA, prin faptele sale, Iulian Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a incalcat dispozitiile legii privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din legea privind finantele publice locale, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 8 milioane de lei, iar Asociatia 'Lupii Galbeni 2012' obtinand un folos necuvenit avand aceeasi valoare.

Totodata, Badescu este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Badescu a insotit echipa in cantonament.

Reprezentantul in cauza este chiar finantatorul Petrolului Ploiesti, Daniel Capra, care este si denuntator in dosar.

Etichete: Iulian Bădescu, Ploieşti, primar ploiesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE