Fostul senator Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionatFostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat, după ce a executat patru ani şi o lună din cei şapte ani de închisoare şi a scris şase cărţi după gratii, a decis, vineri, Tribunalul Dâmboviţa.

Catalin Voicu
Cătălin Voicu
Foto: www.ziarulring.ro

Instanţa de la Tribunalul Dâmboviţa a respins, vineri, ca nefondată contestaţia formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale dată de Judecătoria Găeşti, care a decis, în noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Cătălin Voicu.

Decizia Tribunalului este una definitivă. Fostul senator PSD  a susținut vineri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar, ''chiar și munci considerate de unii înjositoare'', a scris, a făcut tot ce depinde de el pentru a fi eliberat condiționat.

 

Cătălin Voicu a fost condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție, din care a executat mai puţin de 3.


În noiembrie 2015, Judecătoria Găești a admis propunerea de liberare condiționată a lui Cătălin Voicu. Decizia a fost însă contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești.

 

Voicu este acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști, pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

 

Comisia Penitenciarului Găești a recomandat liberarea condiționată a fostului senator. Cătălin Voicu a scris în închisoare șase cărți în baza cărora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.

 

Alte 116 zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar. Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluției din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiției drept coordonatorul științific a cinci din cele șase lucrări publicate de Cătălin Voicu.

 

Pentru cea de-a șasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Etichete: Cătălin Voicu, Catalin Voicu eliberat conditionat, Catalin Voicu inchisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE