Gabriel Oprea, citat la DNA: "Nu există cabina de jacuzzi şi canapelele" UPDATEFostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul DIPI.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea
Foto: magnanews.ro

UPDATE Gabriel Oprea a fost pus luni sub inculpare pentru abuz în serviciu în dosarul maşinii de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă pentru protecţia demnitarilor şi folosite de fostul ministru al Internelor, acesta urmând să fie trimis în judecată de procurorii DNA, alături de foştii şefi ai DIPI Nicolae Gheorghe şi Nelu Zărnică, scrie news.ro

Gabriel Oprea a fost chemat la sediul DNA pentru a da o declaraţie însă acesta a precizat că s-a prevalat de dreptul la tăcere.

"Am avut tot ceea au avut toţi miniştri de interne. Au fost achiziţionate peste cinci mii de maşini. Răspund tot timpul procurorilor. Nu există cabina de jacuzzi şi canapelele", a declarat fostul ministru al Afacerilor Interne la ieşirea din sediul DNA, scrie Mediafax.

Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne, este acuzat de abuz în serviciu, Senatul încuviinţând cererea DNA de urmărire penală a parlamentarului.

Procurorii susţin că "la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul suspecţilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Pavel Gabriel-Nicolae, şef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor".

Procurorii DNA susţin că în perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.

Etichete: gabriel oprea, Gabriel Oprea DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE