FOTO Cinematograful Gloria din Capitală va fi transformat în centru cultural. Cum va fi modernizatMODERNIZARE CINEMATOGRAF GLORIA. Cinematograful Gloria din Sectorul 3 al Capitalei a intrat într-un amplu proces de modernizare, acesta urmând să fie transformat în final într-unul din cele mai moderne centre culturale din ţară, după cum a apreciat chiar primarul de sector, Robert Negoiţă. Modernizarea cinematografului din Titan este realizată în paralel cu amenajarea piaţetei urbane din faţă, un proiect amplu ce presupune instalarea de pergole ca pe Bdul. Unirii plus o fântână arteziană. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF GLORIA. Cinematograful Gloria a fost preluat în administrarea Sectorului 3 în iunie 2015, de la RADEF "România Film" şi, după aproape un an, au demarat şi lucrările de modernizare. 

Proiectul de modernizare a cinematografului Gloria a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3.

"Ţinând seama de necesitatea spaţiilor de cultură pentru public, deficitare în Sectorul 3, este necesară includerea cinematografului Gloria în circuitul bucureştean al cinematografelor moderne, astfel încât să poată deservi activităţilor social-cultural-educative ale sectorului. În urma reabilitării şi punerii în valoare a construcţiei existente, prin aducerea la standarde moderne a sălii şi spaţiilor adiacente acesteia, adaptarea la noile cerinţe de utilizare  - adaptare pentru noile funcţiuni cerute (transformarea sălii de cinema în sală ce poate găzdui inclusiv spectacole de teatru şi alte manifestări social-artistice), este necesară reamenajarea spaţiilor conexe prin extinderea zonei de acces, respectiv spectacol prin spaţii necesare desfăşurării acestora la standarde actuale de confort şi siguranţă în exploatare", se menţionează în raportul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 3 privind extinderea cinematografului Gloria. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF GLORIA. Lucrările de extindere a cinematografului Gloria presupun:

- extinderea şi reamenajarea zonei de acces public - foyerul. Acesta va fi modernizat, se vor realiza unele supante pentru găzduirea unor spaţii expoziţionale şi se vor construi noi scări de acces

- reamenajarea spaţiilor anexe accesului (grupuri sanitare şi garderobă) şi adaptarea acestora utilizării tuturor categoriilor de utilizatori (inclusiv persoanelor cu handicap locomotor)

- reconfigurarea evacuărilor laterale ale sălii de spectacol

- extinderea zonei anexe din spatele şi lateralele scenei, pe parter şi etaj, pentru a putea găzdui cabinele actorilor şi anexele scenei - spaţiul de regrupare actori. 

CITEŞTE ŞI Începe modernizarea CINEMA FAVORIT: De la clădirea în paragină la sală de spectacole versatilă FOTO

MODERNIZARE CINEMATOGRAF GLORIA. În faţa cinematografului Gloria va fi amenajată o piaţetă urbană cu fântână arteziană, amfiteatru şi pergole.

Consiliul Local al Sectorului 3 a votat anul trecut şi amenajarea peisagistică a unei piețe urbane în fața Cinematografului Gloria. Conform hotărârii, pentru această investiție Primăria Sectorului 3 va plăti 1,4 milioane euro. După cum a precizat edilul Negoiță, se va realiza o piațetă cu fântână arteziană și pergole, o zonă similară cu cea de pe Bulevardul Unirii. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF GLORIA. Proiectul, aprobat de Consiliul Local, are în vedere următoarele lucrări:

- sistematizarea pe verticală a sitului;

- reconfigurarea elementelor existente (reconfigurare circulație rutieră, extinderea spațiului pietonal);

- reconfigurarea spațiilor verzi;

- reconfigurare fântână arteziană cu gradene;

- iluminat arhitectural;

- iluminat stradal, pergole, mobilier urban. Detalii, aici. 

Întregul proiect urmează să fie finalizat în acest an, anunţă autorităţile locale. 

 

Etichete: CINEMA GLORIA, CINEMATOGRAF GLORIA, DSectorul 3, modernizare, piateta urbana, titan

0/6 COMENTARII
elena
25 Apr 11:50
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
Cris
22 Apr 16:36
+0
VOTURI
-0
In primul si in primul rand, fantana aia arteziana (inca neterminata) arata ca o sulla, iar betoanele cu care e inconjurata depasesc orice imaginatie si sunt de un inutil strigator la cer. Apoi.. se cerea doar o reparatie capitala si modernizare a cinematografului... Inteleg ca e vorba de o lucrare mult mai ampla acolo... Nu stiu cum va arata cladirea in final, dar in prezent va pot spune sigur ca arata ca o sulla, lucru care se vede si din poza. La fel naiul fermecat de la Unirii - arata fix ca o sulla partial sculata (adica putin bleaga)
@vlad
22 Apr 15:09
+0
VOTURI
-0
estu dus cu pluta baiete ! Trotuarele din sectorul 3 au cele mai frumoase si bune pavaje din Romania. Ar fi un vis sa fie asa in tot orasul. Nici in Vets nu sunt pavaje atat de bune pe suprafete atat de mari.
Geo
22 Apr 11:12
+0
VOTURI
-0
Astia ca Vlad ar trebui mutati la groapa de gunoi de la Glina. Sectorul 3 este cel mai civilizat si frumos sector din cele 6 ale Capitalei (eu din pacate locuiesc in sectorul 2).
Huiu
22 Apr 10:20
+0
VOTURI
-0
Nebuna e mama ta care te-a nascut !
Probabil ca, a fost violata si asa ai venit pe lume !
vlad
22 Apr 09:48
+0
VOTURI
-0
Ce-i cu nebunul asta de la sectorul 3??? Asa uniformitate in amenajarea strazilor nu a existat niciodata, nici in comunism, de fapt cred ca nici macar in Coreea de Nord nu se face asa ceva. Oriunde merg sa vezi exact acelasi pavaj, aceleasi "diafragme" rosii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE