FOTO Cum arată ACUM interiorul Catedralei Neamului. Lucrări la turla principală a lăcaşului de cultINTERIOR CATEDRALA NEAMULUI. Interiorul Catedralei Mântuirii Neamului se conturează tot mai mult şi se apropie de ceea ce urmează să arate în finalul lucrării. Muncitorii se concentrează în zona cotei de la 27 de metri înălţime unde este prevăzută construcţia turlei principale a lăcaşului de cult. În prezent, 280 de muncitori lucrează zilnic la înălțarea Catedralei Neamului la care se întrevăd bazele turlelor, altarul, absidele și alte elemente de arhitectură ale unei biserici ortodoxe.

INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI. „În primul trimestru al anului 2016, lucrările în șantierul Catedralei s-au executat într-un ritm constant. În acest moment, în șantier se lucrează în trei schimburi, cu aproximativ 280 de muncitori", a spus inginerul Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal la Sectorul monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române.

INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI. Lucrările principale se desfășoară acum de la cota +27 de metri a Catedralei Neamului, la zona centrală, unde este prevăzută turla principală a lăcașului de cult. În paralel, lucrările au avansat şi la celelalte cote de înălţime ale Catedralei, după cum urmează:

- lucrările până la cota +27 metri sunt finalizate în proporție de 100%;

- platforma metalică pentru susținerea eșafodajelor și cofrajelor necesare execuției lucrărilor de la cota +27 până la cota +45 metri este finalizată în proporție de 90%, a rămas de montat platforma de la cota +27 doar în zona altarului;

- lucrările cuprinse între cota +27 și +36 metri sunt finalizate în proporție de 70%, informează echipa managerială responsabilă de construirea Catedralei Mântuirii Nea­mului. 

INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI. În perioada următoare, numărul utilajelor care deservesc șantierul va crește pentru susținerea volumului mare de lucrări, anunţă oficialii Patriarhiei Române. „Pentru următorul semestru avem cuprinse în graficul de execuție următoarele activități: montarea unei macarale fixe în zona altarului, astfel că pentru execuția lucrărilor vom avea șapte macarale fixe; ancorarea și liftarea a trei macarale pentru a putea demara lucrările aferente nivelului +36 - +45 metri, finalizarea lucrărilor aferente nivelului +27 - +36 metri și demararea lucrărilor aferente nivelului +36 - +45 metri", a explicat inginerul Vasile Crăcăoanu pe site-ul dedicat proiectului. 

INTERIOR CATADRALA NEAMULUI. Recent, în jurul construcţiei Catedralei Neamului s-a iscat un amplu scandal mai ales în mediul online, după apariţia melodiei trupei TAXI "Despre smerenie". Trupa Taxi a lansat melodia-manifest "Despre smerenie" pe data de 8 aprilie, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, printre care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu, stârnind un val de proteste pe rețelele de socializare.

"Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare", sunt versurile de început ale piesei "Despre smerenie".

În urma scandalului din spațiul social, Grigore Leșe a precizat că vrea să fie să fie scos din videoclip, pentru că el credea că este vorba despre susținerea bisericilor din lemn, nu împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Pe de altă parte, reprezentanții trupei Taxi au declarat că "domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie", înainte de a da curs invitaţiei de a filma."

INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI. De asemenea, solistul formației, Dan Teodorescu, a mai scris,pe pagina sa de Facebook, că nu își imagina că "un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate".

Patriarhia: Donaţiile pentru Catedrala Mântuirii Neamului au CRESCUT DE TREI ORI, după piesa Taxi

Patriarhia a anunţat că donaţiile pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului au crescut de mai bine de trei ori, de când a fost lansată noua piesă Taxi- Despre smerenie.

CITEŞTE ŞI Patriarhia vrea întâlnire cu trupa TAXI, după scandalul piesei "Despre smerenie"

Patriarhia Română a anunţat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, că intenţionează să organizeze o întâlnire cu membrii trupei TAXI, care a lansat recent melodia-manifest "Despre smerenie", pentru a le face cunoscute acestora utilităţile Catedralei Mântuirii Neamului. „Personal, cred că respingerea unui asemenea proiect se datorează unei insuficiente cunoaşteri, e un reflex să respingi ceva ce nu cunoşti", a precizat oficialul Patriarhiei.

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, cota 27, cum arata catedrala neamului, imagini catedrala neamului, INTERIOR CATEDRALA NEAMULUI, TURLA PRINCIPALA

0/2 COMENTARII
vlad
20 apr 09:06
+0
VOTURI
-0
Cand ai acces la tehnici moderne de constructie de ce sa nu lasi mai multa lumina naturala??? Se straduiau aia in evul mediu sa lase cat mai multe ferestre si acum cand putem.... in loc sa facem o catedrala "verde", bagam lumina artificiala.

Oricum, eu in principiu nu am avut probleme ca se face catedrala. M-a deranjat ca au pus-o langa Casa Poporului, ca s-au chinuit intentionat sa o faca mai inalta... Dar ce m-a razgandit complet, a fost cand am auzit ca au penthouse-uri sub cupola!!! Asta este insultator!
GENERALUL
19 apr 13:40
+0
VOTURI
-0
Asta este doar o mare afacere a popilor din fruntea BOR, nicidecum un lacas de cult. Altfel, pentru ca am cunostinte care lucreaza la " inaltare si executare ", pot spune ca sunt platiti cam o data la 2,3 luni, de catre patronii bagati la constrauctie. In mare parte ca-s patroni si nu=I intereseaza de plata salariilor, a 2-a parte este ca BOR nu plateste la randul ei firmele decat cu mare intarziere . A 3=a parte este ca , in momentele de ploaie , vant sau alte fenomene natural, nu se lucreaza ( ca aproape pe orice santier, de fapt ), deci automat nu-I platesc pe muncitori. E un jaf pe fata din banii poporului simplu, dar cum asa zisa putere are mai multi bani din afacerea asta, nimeni nu comenteaza si nu ia masuri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE