FOTOGALERIE Au început lucrările pe ultima porţiune din Bulevardul Liviu Rebreanu. Când vor fi gataAu început noi lucrări pe ultima porţiune din Bulevardul Liviu Rebreanu, respectiv cea cuprinsă între Aleea Barajul Dunării și Bulevardul 1 Decembrie. Asta după ce Primăria Capitalei a încheiat procedura de expropriere a terenurilor şi construcţiilor din zonă. 

Pentru ultima etapă de reabilitare a Bulevardului Liviu Rebreanu, Primăria Capitalei a încheiat procedura de expropriere - circa 3951 mp de terenuri și 167 mp de construcții cu destinație comercială, în prezent fiind demarate lucrările de construcţie pe porţiunea cuprinsă între Barajul Dunării și Bulevardul 1 Decembrie. 

Fotografiile postate pe Forumul Metrou Usor arată că, la sfârşitul săptămânii trecute, demaraseră lucrările de construcţie ce prefigurează calea de rulare a tramvaiului. 

(Sursa foto forum.metrouusor.com, user PinkyHog)

După cum a declarat, recent, viceprimarul Capitalei - Cornel Pieptea, acum "stadiul fizic al lucrărilor pe bulevardul Rebreanu este de 86%, urmând ca în cursul anului 2016 lucrările să se finalizeze". 

(Sursa foto forum.metrouusor.com, user PinkyHog)

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, pe 12 februarie 2015, exproprierile pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai de pe Bd. Liviu Rebreanu. Valoarea estimată a exproprierilor este de 6,1 milioane lei (1,36 milioane euro). Exproprierile sunt necesare pentru etapa a doua a proiectului de infrastructură, ce vizează segmentul cuprins între Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie.

Conform hotărârii CGMB, Primăria Capitalei va plăti 6.109.497 lei (1,366 milioane euro) pentru exproprierile necesare continuării proiectului de reabilitare carosabil și linie de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu. În total, vor fi expropriate terenuri cu o suprafață de 3.951 metri pătrați și construcții de 167 metri pătrați.  VEZI AICI LISTA COMPLETĂ cu proprietățile ce vor fi expropriate și cu despăgubirile aferente.

Reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu costă 17 milioane euro

Proiectul de reabilitare a sistemului rutier și a liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu are o valoare de 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrărilor fiind atribuit asocierii Euro Construct - PACO. Proiectul a fost împărțit în două etape. Prima, cea cuprinsă între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) a demarat încă din 2012 și nu a presupus exproprieri. Cea de-a doua, cuprinsă între Bd. Nicolae Grigorescu și Bd. 1 Decembrie (1 km), ce a demarat după terminarea exproprierilor menționate mai sus. 

Pe tronsonul Camil Ressu - Nicolae Grigorescu au fost reabilitate carosabilul și trotuarele și au fost realizate piste pentru bicicliști și locuri de parcare. De asemenea, culoarul tramvaiului a fost separat de traficul printr-o bordură, iar între șine a fost plantat gazon. 

CITEŞTE ŞI Linia verde de tramvai, extinsă și pe Calea Vitan din Sectorul 3. FOTO 

Potrivit primelor estimări ale municipalităţii, lucrările de reabilitare de pe Bdul. Liviu Rebreanu ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2014, însă termenul a fost prelungit până în 2016. 

 

Etichete: exproprieri Primaria Capitalei, finalizare lucrari liviu rebreanu, inceput lucrari, Liviu Rebreanu, lucrari bulevardul liviu rebreanu, realitatea, Sectorul 3, ultima portiune

0/5 COMENTARII
IULIAN
01 Nov 07:20
+0
VOTURI
-0
Colaborare sigură pentru cei interesați de cȃştiguri suplimentare! Ȋncepeți rapid şi fără riscuri, ȋn aşa fel ȋncȃt să cȃştigați ȋntr-un mod garantat bani mai mulți. Oferim contract şi tot ceea ce aveți nevoie pentru o activitate relaxantă şi de ȋncredere maximă. Pentru mai multe informații, contactați–mă la adresa de email: cucuiulian@yahoo.com
elena
29 Oct 22:21
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com
florin
28 Oct 08:30
+0
VOTURI
-0
De ce nu intreaba nici un ziarist unde sunt muncitorii de pe santiere,cate utilaje lucreaza.In nici un santier nu gasesti mai mult de 10-15 muncitori.Mergeti pe urma pe un santier unde s folosesc fonduri private si veti vedea diferenta si sa nu credeti ca nu se folosesc muncitori platiti la negru.la piata Sudului sunt zile intregi in care cei 5 muncitorii nu muta "o roaba de pamant"
Cris
28 Oct 07:22
+0
VOTURI
-0
Tabloid infect! In primul rand, lucrarile alea au inceput pe timpul lui Burebista si au progresat in pas de melc, de parca se lucreaza la un baraj in munte si nu la o sosea penibila. In al doilea rand, pozele alea de doi lei sunt vechi si nu reflecta cum arata in prezent zona. Miscati-va fundul in teren, babelor!
pasagerul
28 Oct 07:13
+0
VOTURI
-0
Bai da' voua nu va e asa putina jena? Chiar nu puteti sa va duceti pe teren sa faceti si voi niste poze? Nici aparat foto nu va trebuie, faceti cu telefonul. Mai faceti miscare, nu iesiti niciodata din birou?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE