FOTOGALERIE. Centrul unic de comandă pentru situațiile de urgență din București a fost terminatBucureștiul va avea un centru unic de comandă pentru situațiile de urgență care va reuni peste 50 de instituții publice din Capitală. Practic, instituțiile implicate în managementul situațiilor de urgență din București își vor muta dispeceratele în noul centru, unde va funcționa un dispecerat centralizat, capabil să răspundă si să coordoneze în timp real orice situatie de urgență de amploare. Noul centru a fost dotat deja cu aparatură modernă și urmează a fi deschis după recepția lucrărilor și încheierea protocoalelor de lucru între instituțiile care vor funcționa în noua clădire. 

Situațiile de urgență de la nivelul municipiului București vor fi gestionate dintr-un singur centru. Clădirea a fost terminată, s-au făcut și toate dotările necesare, însă centrul nu poate fi deschis pentru că instituțiile care vor funcționa în noua clădire nu au căzut încă de acord pentru încheierea protocoalelor de lucru.

Practic, Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă din Capitală va fi un sistem integrat logic, informatic şi de comunicaţii, ce va lega toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. În cadrul acestui sistem va funcţiona un centru de comandă unic (numit Centrul de Management Integrat pentru Situaţii de Urgenţă – CMISU) care va integra toate dispeceratele instituţiilor, serviciilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, de la poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie şi ambulanţă până la brigada rutieră şi Inspectoratul de Aviaţie.

Acelaşi Centru se va ocupa şi de alarmarea populaţiei, în caz de situaţii de urgenţă: posturile de radio si TV care au incheiate protocoale de colaborare pentru situatii de urgenta vor primi mesaje de avertizare de la Centru. O altă modalitate de avertizare poate fi realizată prin utilizarea panourilor publicitare existente în număr mare de-a lungul arterelor capitalei.

De asemenea, ţinând cont de fluxul mare de călători la metrou, în cazul iminenţei producerii sau la producerea unor dezastre, dispeceratul Metrorex, în urma notificărilor primite de la centrul unic de comandă, va alarma populaţia şi personalul de serviciu.

În total, Sistemul de Management al Situatiilor de Urgentă la nivelul Municipiului Bucuresti (SMSUMB) va reuni peste 50 de instituții publice din Capitală.

O alta componenta a proiectului este Sistemul Informatic Integrat care sta la baza centrului de comanda si control. Acesta asigura coordonarea centralizata a institutiilor implicate, facand posibila vizionarea tuturor resurselor disponibile pe statiile de lucru si pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall), situat in sala operationala.

Noul centru construit de Municipalitate, situat in Soseaua Cotroceni nr. 34 din sectorul 6, are o suprafață totală de 6061 mp și este structurat pe trei niveluri.

Pentru construirea Centrului şi dotarea sa cu echipamente IT şi de comunicaţii, Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit 126,8 milioane lei (aproape 30 milioane euro). Contractul a fost atribuit asocierii TEAMNET INTERNATIONAL S.A. - UTI SYSTEMS S.A. - UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A. 

Etichete: Bucureşti, centru unic de comandă, situaţii de urgenţă

0/2 COMENTARII
Secu
30 Mar 11:34
+0
VOTURI
-0
Daca e facut de UTI si Ghita, m-am linistit, suntem in siguranta. Va functiona ireprosabil precum celebrul management de trafic, unda verde sau pixelu' albastru sau cum ii zice.
alex
30 Mar 10:53
+0
VOTURI
-0
arata ca un depozit. Chiar nu puteau sa organizeze un concurs arhitectural in conditiile in care centrul se afla chiar langa palatul Cotroceni? Daca era in camp sau in nu stiu ce comuna mai intelegeam. Macar sa schimbe albastrul aacela spalacit.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE