FOTOGALERIE. Stadiul lucrărilor la pasajul dintre Berceni și TitanMai sunt doar patru luni până când expiră termenul de execuție la Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, lucrare care face legătura între Berceni-Olteniței și Titan. Astfel, potrivit ultimelor estimări ale municipalității, proiectul va fi terminat în iulie 2016. Asta în condițiile în care lucrarea are deja o întârziere de trei ani. Proiectul Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu prevede lărgirea bulevardului la trei benzi pe sens de la intersecția cu Theodor Pallady și construirea unui pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu. Proiectul va fi continuat cu un pasaj subteran. 

În acest moment, proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu este executat în proporție de aproximativ 70% iar termenul estimat de finalizare a lucrărilor este iulie 2016.

La sfârșitul anului trecut, municipalitatea anunța însă că proiectul va fi încheiat în luna iunie a acestui an, termenul fiind prelungit astfel cu încă o lună.

În acest moment se lucrează la relocarea utilităților (rețele de apă și canalizare, electricitate și termoficare) și la tăblierul podului. Una dintre rampe este în curs de finalizare, iar la cealaltă rampă lucrările sunt oprite până la găsirea unei soluții cu privire la supratraversarea cablurilor electrice ale Transelectrica.

Valoarea totală actualizată a proiectului Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu se ridică la 350 milioane lei (78 milioane euro). Pâna la 31 decembrie 2015 fuseseră cheltuiți 114 milioane lei, și mai rămăseseră de executat 234 milioane lei. În bugetul pentru acest an, aprobat luni de consilierii generali, au fost prevăzuți însă doar 33,4 milioane lei pentru acest proiect.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că acest proiect va fi continuat cu un nou pasaj subteran până în zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești. Pentru acest nou pasaj va fi făcut un proiect separat și se va organiza o nouă licitație. Noua investiție nu se regăsește însă în bugetul Capitalei pentru acest an.

Istoricul proiectului

Proiectul Străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu are deja o întârziere de trei ani. Astfel, Primăria Capitalei a demarat lucrările la Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu în martie 2010, iar lucrările ar fi trebuit încheiate în 2013. Proiectul s-a blocat însă după ce se finalizase mai puțin de 20% din proiect. Blocajul a apărut întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). Proiectul s-a deblocat după aproape patru ani. Astfel, constructorul s-a întors pe șantier abia în martie 2014.

Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu prevede lărgirea bulevardului la trei benzi pe sens de la intersecția cu Theodor Pallady și construirea unui pasaj suprateran peste râul Dâmboviţa la intersecţia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu. Pasajul va avea câte două benzi pe sens şi un scuar median de 12 metri. În lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului două poduri cu câte trei benzi pe sens.

 

Etichete: Berceni, Nicolae Grigorescu, pasaj, Splai Dudescu, titan

0/1 COMENTARII
Marius
22 Mar 19:41
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE