Fotografia cu un refugiat sirian care flutura un steag ISIL este un FALS. VIDEOFotografia cu un refugiat sirian care flutura un steag ISIL, care a făcut înconjurul reţelelor de socializare, este un FALS.

Fotografia cu un refugiat sirian care flutura un steag ISIL este un FALS. VIDEO
Fotografia cu un refugiat sirian care flutura un steag ISIL este un FALS. VIDEO
Foto: The Independent Twitter

Saptamana aceasta, o imagine care prezinta un asa-zis refugiat sirian, care se lupta cu politia germana si flutura un steag al jihadistilor de la Statul Islamic, a facut inconjorul retelelor sociale. Imaginea a fost publicata de o serie de publicatii mari, precum Post, care aducea "dovada" ca jihadistii s-au infiltrat printre imigranti, scrie Independent, potrivit ziare.com.

Fotografia este insa una veche, iar in imagine nu este un imigrant si steagul nu este al ISIL.

Instantaneul a fost facut in mai 2012, la protestele din Bonn. La acea vreme, un partid politic de extrema-dreapta organizatie o manifestatie contra-imigratie. Musulmanii din tara au organizat un contra-protest, potrivit sursei citate.

De fapt, fotografia nu este altceva decat o captura dintr-un filmulet urcat pe Youtube in 2012 (Drapelul poate fi vazut in jurul minutului 00:03, chiar la stanga).

Acei oameni nu fluturau steagul jihadist. Asa cum multi analisti au aratat, ISIL a furat partial, ulterior, simbolul, deoarece pictograma devenise un simbol folosit adesea de grupuri musulmane, fara nicio legatura cu terorismul.

Cazul viral al jihadistului care pozează în refugiat- fals

Nu este singura data cand o imagine trucata sau veche este folosita pentru a sustine ideea ca teroristii se infiltreaza printre refugiati. Un colaj care prezinta un presupus militant al grupului jihadist Statul Islamic, deghizat acum in refugiat, a facut inconjorul Internetului saptamana trecuta. Barbatul, insa, nu este terorist. De fapt, pentru un solicitant de azil, identitatea sa este neobisnuit de bine documentata.

Numele lui este Laith Al Saleh si recent a fost subiectul unui amplu material realizat de agentia de stiri Associated Press. El a povestit ca a fost un comandant al Armatei Siriene Libere (ASL) si, inainte de razboiul civil, a lucrat ca tencuitor in orasul sau natal, Alep.

Etichete: fals, fotografie, imigranţi, refugiati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h