Fotografii inedite cu Nicolae Ceauşescu. Fostul dictator ar fi împlinit, azi, 98 de aniPână în 1989, ziua de 26 ianuarie era marcată prin festivități ample și ode închinate "celui mai iubit conducător". Și astăzi, ultimii susținători ai comunismului din România vin la cimitirul Ghencea să îi aducă un omagiu tovarășului Ceaușescu. Dacă ar fi trăit astăzi, Nicoale Ceaușescu ar fi împlinit 98 de ani. 

Fostul dictator ar fi împlinit astăzi 98 de ani. Până în 1989 această zi era marcată prin festivităţi ample şi ode la adresa "celui mai iubit fiu al poporului".

În sfertul de secol petrecut sub regimul Ceauşescu, ziua de 26 ianuarie se transformase într-o adevărată sărbătoare naţională, dacă ţinem cont de numărul şi amploarea spectacolelor omagiale, scrie realitatea.net.

Nicolae Ceauşescu s-a născut în localitatea Scorniceşti din judeţul Olt la 26 ianuarie 1918. A intrat în Partidul Comunist cu patru clase absolvite şi o calificare de cizmar. S-a căsătorit cu Elena Petrescu, după venirea comuniştilor la putere. În perioada regimului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a fost deţinut mai multe portofolii ca ministru, iar la moartea acestuia, în 1965, a ajuns secretar general al PCR şi şef al statului român.

 

Etichete: 26 ianuarie, aniversare, fotografii ceausescu, Nicolae Ceausescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h