Cum arăta Parcul Drumul Taberei înainte de modernizare: fotografii pentru nostalgici. GALERIE FOTOPARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei a fost transformat complet după peste doi ani de lucrări de reamenajare. Dacă unii locuitori ai cartierului se declară, în mare parte, mulțumiți de noua înfățișare a parcului, alții spun că Parcul Drumul Taberei arăta mult mai bine în trecut. Pentru acei bucureșteni nostalgici, fotograful Vlad Eftenie a publicat pe blogul său o serie de fotografii realizate în Parcul Drumul Taberei, din perioada 2006-2010, înainte de începerea lucrărilor de modernizare și reamenajare a parcului.

PARCUL DRUMUL TABEREI. "Dat fiind faptul că m-am născut și am crescut în Drumul Taberei, păstrez acestui parc o amintire consistentă, profundă. Aici mă plimbam cu părinții și bunicii, aici am învățat să pescuiesc, aici prindeam mormoloci și mă cocoțam prin sălcii. Între 2006 și 2010 am realizat câteva incursiuni fotografice, pentru păstrarea memoriei locului", a scris fotograful Vlad Eftimie pe blogul său.

f

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei s-a redeschis vineri, pe 29 mai, la doi ani după începerea lucrărilor. Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului. GALERIE FOTO DE LA DESCHIDEREA PARCULUI DRUMUL TABEREI

f

f

f

Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el GALERIE FOTO

d

Mai multe fotografii cu parcul Drumul Taberei înainte de modernizare pe veftenie.blogspot.ro.

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Astfel, valoarea totală a proiectului "Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei. Contractul de finanţare a fost semnat la 1 septembrie 2011, iar durata contractului este de 391 de zile lucrătoare, potrivit afirmaţiilor lui Dina.

"Fizic, sunt două locuri de joacă, dar, prin dotări, se disting pe categorii de vârstă, până la 3 ani, până la 6 ani şi până la 12 ani. Locul de joacă de la intrarea de la Auchan este unul mare, care înglobează cele două categorii de vârstă, până la 3 ani, înspre Str. Braşov, şi până la 6 ani, înspre interiorul parcului. Există o linie despărţitoare între ele, formată din băncile fără spătar", a explicat Sorin Dina, managerul de proiect.

În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti.

În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Dina a mai explicat că de pe pasarela belvedere se poate vedea imaginea panoramică a parcului şi că labirintul este iluminat seara, iar în mijlocul lui se află o zonă de relaxare cu bănci.

PARCUL DRUMUL TABEREI. Harta parcului Drumul Taberei, AICI

Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii complet automatizat. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol.

PARCUL DRUMUL TABEREI. Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc.

Etichete: amenajare, fotograf, fotografii vechi, înainte, modernizare, parcul Drumul Taberei, Vlad Eftimie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE