Franz Beckenbauer, anchetat în privinţa atribuirii Campionatului Mondial de fotbal din 2006



Franz Beckenbauer, fost căpitan al naţionalei de fotbal a Germaniei şi fost antrenor, este investigat de către Comisia de Etică a FIFA în privinţa atribuirii Campionatului Mondial de fotbal din 2006.

Franz Beckenbauer, anchetat de FIFA
Franz Beckenbauer, anchetat de FIFA

Comisia de Etică a FIFA a deschis recent o anchetă după ce a primit un raport din partea Federaţiei Germane de Fotbal (DFB). În octombrie 2015, Franz Beckenbauer a declarat că a făcut o greşeală în legătură cu acea competiţie, dar a dezminţit faptul că au fost cumpărate voturi pentru ca Germania să primească dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2006, potrivit Mediafax.

În procesul de votare pentru atribuirea World Cup 2006, Germania a câştigat la limită în dauna Africii de Sud, cu 12 voturi la 11. Franz Beckenbauer a fost preşedintele comitetului de organizare a Campionatului Mondial, organism care a luat această decizie în iulie 2000. 

Şase persoane sunt investigate de către FIFA în acest caz:

- Franz Beckenbauer: Fost vicepreşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, preşedintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial, fost membru în Comitetul Executiv al FIFA.

- Wolfgang Niersbach: Fost preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial şi membru în exerciţiu al comitetelor executive ale FIFA şi UEFA.

- Helmut Sandrock: Fost secretar general al Federaţiei Germane de Fotbal şi director de turneu în cadrul comitetului local de organizare a Campionatului Mondial.

- Theo Zwanziger: Fost preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006 şi fost membru în în Comitetul Executiv al FIFA şi UEFA.

- Horst Schmidt: Fost secretar general al Federaţiei Germane de Fotbal şi vicepreşedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.

- Stefan Hans: Fost director financiar al Federaţiei Germane de Fotbal şi al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.

Publicaţia Der Spiegel a scris că Germania a oferit 6,7 milioane de euro pentru a cumpara voturi în cadrul comisiei de organizare a competiţiei, acuzaţie respinsă de Federaţia Germană de Fotbal.

Beckenbauer, Zwanziger, Schmidt şi Hans sunt investigaţi pentru "posibile plăţi şi contracte ilegale pentru a atribui organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2006 Germaniei". Niersbach şi Sandrock sunt anchetaţi pentru "muşamalizări ale unor breşe în codul de etică al FIFA".

Franz Beckenbauer a câştigat de două ori Cupa Mondială de fotbal cu Germania, o dată ca jucător, în 1974, şi o dată ca selecţioner, în 1990. Ulterior, el a antrenat Marseille and Bayern Munchen. În prezent, ocupă funcţia de preşedinte onorific al clubului Bayern Munchen.

Etichete: ancheta fifa, campionat mondial de fotbal germania 2006, campionatul mondial de fotbal, FIFA, Franz Beckenbauer, Franz Beckenbauer anchetat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE