Frații Mararu, acuzați că au comandat atacul armat din Vitan, plasați în arest la domiciliuCurtea de Apel București a decis ca fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu, condamnaţi în aprilie 2015 la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, în dosarul atacului armat din Vitan, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Fratii Mararu, acuzati ca au comandat atacul armat din Vitan, plasati in arest la domiciliu
Frații Mararu, acuzați că au comandat atacul armat din Vitan, plasați în arest la domiciliu
Foto: ziarulring.ro

Decizia este definitivă, informează adevărul.ro.

Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost condamnaţi, în aprilie, la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan, ei fiind obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro şi despăgubiri materiale de 20.000 de euro.

Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor doi, dar şi menţinerea sechestrului pus de procurori pe aproape toată averea fraţilor Mararu, care include bijuterii, maşina de lux folosită de asasinul plătit de cei doi, terenuri, spaţii comerciale, dar şi sume de bani.

Judecătorii au dispus, prin aceeaşi decizie, menţinerea fraţilor Răzvan şi Bogdan Mararu în stare de arestare preventiv. Daunele morale şi materiale urmează să îi fie acordate lui Răzvan Isăilă, tânărul ce a fost împuşcat la comanda fraţilor Mararu şi care a fost confundat cu Dumitru "Puiu" Mironescu. Decizia a fost contestată de cei doi la Curtea de Apel Bucureşti.

Acuzaţiile procurorilor Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost trimişi în judecată de procurorii bucureşteni, pentru instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au trimis în judecată în 1 august 2013.

Anchetatorii arătau că fraţii Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare - pistolul-mitralieră, calibrul 5,45x39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9x18 mm).

Totodată, arătau procurorii, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetăţean moldovean, l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. 

Etichete: atac vitan, mararu, Vitan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h