Fraudă de 2,5 milioane euro cu materiale de construcţii. Percheziţii în Bucureşti şi 3 judeţeInspectorii antifraudă au descins, miercuri, la mai multe adrese din Bucureşti şi trei judeţe, într-un dosar de fraudă cu materiale de construcţii în valoare de 2,5 milioane euro.

Perchezitii la o retea de escroci, miercuri. Incasau indemnizatii pe baza unor adeverinte false
Percheziţii la o reţea de escroci, miercuri. Încasau îndemnizaţii pe baza unor adeverinţe false
Foto: cugetliber.ro

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat un prejudiciu de 11,2 milioane lei cauzat prin sustragerea de la plata TVA datorată bugetului de stat de către o reţea de 10 firme controlate de un grup de cetăţeni chinezi. Au fost sesizaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, care, în data de 18.02.2015, au dispus efectuarea de percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, la domiciliile persoanelor implicate, se precizează într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Schema de fraudare a bugetului de stat constă în utilizarea celor 10 firme, cesionate pe numele unor persoane cu situaţie financiară precară, pentru importarea din China şi Hong Kong de materiale de construcţii la preţuri subevaluate. Materialele de construcţii (tablă, uşi de interior MDF etc.) erau depozitate în localitatea Moviliţa, jud. Ialomiţa, apoi tranzacţionate scriptic succesiv prin reţeaua de firme fantomă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate. În final, mărfurile erau vândute către cumpărători de bună credinţă, iar sumele de bani rezultate în urma acestor operaţiuni erau transferate prin plăţi bancare succesive fără obligaţii, în scopul ascunderii provenienţei ilicite.

10 inspectori antifraudă fiscală au asigurat asistenţă de specialitate în faza de cercetare prealabilă. Demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi DGAF au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens.

Etichete: antifrauda, fraudă, materiale de constructii, percheziţii, perchezitii in Bucuresti, TVA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE