Frigiderul comunitar din care îți iei mâncare GRATUIT. UNDE ÎL GĂSEȘTI în BucureștiPremieră în București! Pentru oamenii nevoiași, pe o stradă din Capitală a fost instalat un frigider... comunitar. Oricine poate pune mâncare în frigider și oricine poate lua. Scopul este acela de a-i ajuta pe cei săraci pentru care mâncarea este un lux. Inițiativa aparține Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, iar în aproximativ două săptămâni alte 24 de frigidere comunitare ar putea fi instalate în toate cele șase sectoare ale Capitalei. 

Pe 1 octombrie, pe strada Foișorului din Capitală a fost instalat primul frigider comunitar din București. "Luați ceea ce aveți nevoie! Puneți în frigiderul comunitar produsele alimentare care vă prisosesc!", este afișul lipit pe frigider. 

Scopul este acela de a-i ajuta pe oamenii săraci ale căror posibilități financiare le limitează accesul la hrană. În același timp, este și o metodă pentru a "recicla" mâncarea pe care bucureștenii nu o mai folosesc.

În frigiderul comunitar nu poate fi pus însă orice. Există și un set de reguli: Nu se pot pun alimente perisabile precum pește crud, carne crudă, mâncare gătită sau ouă. De asemenea, produsele alimentare care se adaugă în frigider trebuie să fie în termen de valabilitate. 

În general, oamenii au pus în frigiderul comunitar lactate și mezeluri. Ideea a prins foarte bine în București. "Am pus frigiderul în fața sediului nostru pentru a putea face o evaluare mai corectă. Iar după câteva zile putem spune că merge bine. De joi după-amiază, când a fost pus, până sâmbătă s-a golit și s-a reumplut de trei ori", a precizat pentru B365.ro, Cosmina Simiean Nicolescu, director general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Perioada de probă pentru frigiderul comunitar este de două săptămâni, după care proiectul va fi extins la toate cele 24 de centre ale DGASMB din toate sectoarele. 

Citește și Unde poți serba ziua copilului tău, GRATUIT: La Muzeul de Jucării din București

și Cum arată fitoceainăria SanThe din Centrul Vechi, unde lucrează persoane defavorizate. GALERIE FOTO 

Etichete: comunitar, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, frigider, realitatea

0/4 COMENTARII
STEFAN
24 iun 00:16
+0
VOTURI
-0
imi puteti da mai multe detalii?...mi-as dori un job mai flexibil pt ca am o pb la un picior si mi-ar fi f benefic.! multumesc anticipat! stefan! fb: stefan costi
Ana
06 oct 22:00
+0
VOTURI
-0
Cel mai bun program acum!
Oferim lucru pe internet. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la email: anizafiu@gmail.com
gabi
06 oct 08:27
+0
VOTURI
-0
Ce bucurie pe ciorile din centrul Bucurestiului si sint nene cu tonele.
rio
05 oct 14:24
+0
VOTURI
-0
Asa, incurajati cersetoreala, boschetareala si nemunca.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h