Fumătorii care ÎNCALCĂ legea vor putea fi reclamaţi la o linie telefonică specialăFumatul va fi interzis în spaţiile publice închise începând din data de 16 martie. Cei care încalcă legea ar putea fi reclamaţi la o linie telefonică specială.

Legea anti-fumat intra in vigoare pe 17 martie
Legea anti-fumat intră în vigoare pe 17 martie
Foto: wbur.org

Ideea îi aparţine deputatului Aurelia Cristea, cea care a inițiat proiectul. "Legea a fost votată de Parlamentul României, contestată la Curtea Constituționalp, Curtea Constituționalp s-a pronunțat în sensul că această lege nu încalcă nici un drept și nu este discriminatorie, iar președintele României a promulgat-o, astfel încât din 16 martie va intra în vigoare", a declarat Aurelia Cristea, citată de b1.ro.

Cele trei variante de linie telefonică la care se gândesc autoritățile pentur a le pune la dispoziția cetățenilor unde să fie reclamaţi cei care încalcă legea antifumat sunt: 112, numărul de la Protecția Consumatorului sau o linie telefonică specială. Aceştia vor putea fi reclamați inclusiv la Poliție.

De la jumătatea lunii martie, fumatul în spațiile publice închise, de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, inclusiv cele din parc, în şcoli, spitale și în cele destinate protecției copilului va fi interzis.

Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun. Fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă. Legea interzice şi vânzarea produselor din tutun în spitale, şcoli de stat şi private, precum şi vânzarea la bucată a ţigaretelor. Autoritățile urmează să stabilească inclusiv un ghid de aplicare a legii.

Etichete: fumat, fumat interzis spatii publice, fumatul interzis, reclamatii fumat

0/1 COMENTARII
Sandu al-III-lea
06 Feb 17:17
+0
VOTURI
-0
Vreau sa vad si eu cum il reclami pe unu care il vezi prima data in viata si fumeaza langa tine.Nici nu stii cum il cheama.Pe cine reclami?Videocamere,asta e solutia.Si prins in flagrant.Ca pana vine politia,sau cine vine sa-i dea amenda el a terminat de mult tigara si n-ai nici o proba impotriva lui.Ce faci?Te apuci si-l mirosi?Sa fim seriosi in institutii se va fuma in continuare.Mai pe ascuns dar se va fuma.Nu poti controla fenomenul 100 la 100.Decat cu camere si cu flagrant.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE