Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat. CNATDCU a propus retragerea titlului de doctorConsiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, luni, cu unanimitate de voturi, că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi a propus retragerea titlului de doctor.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa de luni a Consiliului General al CNATDCU, fiind vorba de aproximativ 35 de voturi, inclusiv exprimate electronic, a anunţat preşedintele Consiliului, Viorel Barbu, potrivit news.ro.

Comisia de ştiinţe juridice a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit, în 26 iulie, că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat intitulată "Plângerea prealabilă - perspectiva istorică", iar toţi membrii Consiliului General al CNATDCU care au votat luni şi-au însuşit această decizie şi au propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier.

"Comisia de lucru a analizat această suspiciune de plagiat şi a argumentat pe mai multe pagini, cât se poate de documentat, şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte. Propune de asemenea, în virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea", a spus Viorel Barbu.

El a mai spus că s-a analizat şi propunerea Comisiei de lucru care a analizat "suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a doamnei Banu V. Petrescu", şi în acest caz propunându-se Consiliului General retragerea titlului de doctor. Consiliul General a aprobat acest lucru cu unanimitate de voturi.

"Aceste analize pe care le face Consiliul General sunt cât de poate riguroase, în conformitate cu regulile, cu regulamentul Ministerului Educaţiei şi cu legile. Contestaţiile, suspiciunile sunt analizate cu maximum de atenţie şi toate sunt foarte documentate, prin urmare de asta şi Consiliul General a aprobat propunerea comisiei respective de analiză a tezelor de doctorat", a adăugat Barbu.

Etichete: cnatdcu, gabriel oprea, lucrare doctorat gabriel oprea, plagiat gabriel oprea

0/2 COMENTARII
cititor
01 aug 21:01
+0
VOTURI
-0
Nu se poate ca Gabită sa fi facut asa ceva. Daca totuși a făcut-o sa fie iertat, totul a fost pentru INTERESUL NATIONAL.
ggg
01 aug 15:03
+0
VOTURI
-0
si "doctorii" facuti de alti "doctori" ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE