Gabriel Oprea, AL DOILEA DOSAR la DNA. Procurorii cer aviz pentru urmărirea penalăDNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, într-un al doilea dosar, pentru abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a bugetului DIPI și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8, pe care l-a folosit exclusiv în perioada 21 august – octombrie 2015.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

DNA precizează miercuri, într-un comunicat de presă, că, procurorul șef a transmis procurorului general referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, la data faptei viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit DNA, la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

"Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus", precizează DNA.


REACŢIA LUI GABRIEL OPREA

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a reacţionat, după anunţul DNA, spunând că ''suspiciunea invocată nu este întemeiată''.

''Am luat act de comunicatul DNA și despre suspiciunea invocată astăzi de procurori în ceea ce mă privește. Nu cunosc alte detalii cu privire la acest caz în afara celor transmise public de către DNA și nu voi comenta suplimentar presupusele fapte. Mă consider nevinovat și consider că suspiciunea invocată nu este întemeiată. Este însă datoria magistraților să clarifice acest aspect, astfel încât adevărul să iasă la lumină. Ca și până acum, voi da curs solicitărilor DNA și voi contribui cu toate informațiile și detaliile care îmi vor fi cerute. În soluționarea acestui caz voi uza de orice mijloc constituțional și legal de care dispun'', precizează fostul vicepremier Gabriel Oprea, într-un comunicat.

La începutul lunii februarie, senatorii au votat o altă cerere DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele senatorului UNPR, Gabriel Oprea fiind acuzat pentru folosirea abuzivă a coloanelor oficiale.

Etichete: DNA, gabriel oprea, Gabriel Oprea DNA, Gabriel Oprea urmarit penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE