Gabriel Oprea, audiat la DNA pentru ucidere din culpă: Cer iertare familiei poliţistului GiginăFostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a declarat după audierea la DNA, că le cere iertare membrilor familiei poliţistului Bogdan Gigină, dar că maşina în care se afla la momentul accidentului avea o viteză sub 60km/h, precizând că "nu venea de la cârciumă".

"Eram în timpul serviciului, veneam de la o instituţie parteneră şi a căzut aici, aproape. Nu se grăbea nimeni şi vă spun şi de ce. În urma cercetărilor, şi viteza mea şi a maşinii care ne însoţea era sub 60 de kilometri la oră. Nu se grăbea nimeni. Cer iertare familiei poliţistului Gigină, ştiu ce înseamnă să ai un deces în familie, e o mare tragedie pe care nu şi-a dorit-o nimeni, nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă, veneam de la serviciu", a declarat fostul ministru de Interne, potrivit Mediafax.

Gabriel Oprea a precizat că maşina în care se afla în seara accidentului a oprit după ce poliţistul Bogdan Gigină a căzut, dar că un alt poliţist, de pe maşina care îi însoţea, "le-a făcut semn să plece", fostul ministru adăugând că nu şi-a dat seama de accident.

Gabriel Oprea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morţii lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la Preşedinţie. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

"La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că "încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere".

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, numărul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale", a explicat DNA.

Etichete: bogdan gigina, gabriel oprea, gabriel oprea audiat, gabriel oprea la dna

0/2 COMENTARII
cititor
17 oct 21:34
+0
VOTURI
-0
Gabriel Oprea era un satrap, care cerea totul, crezandu-se Dumezeu la ministerele pe care le-a condus. Sunt fapte mult mai grave pentru care ar trebui judecat- abuzuri in serviciu prin avansari aiurea, masuri de recalcularea pensiilor militare care au costat sume enorme de bani, falsificarea realitatilor, astfel ca prin fals unii au pensii ilegale, masuri cu iz politic si altele. Chiar caderea guvernului Ponta i se datoreaza.
Cris
17 oct 15:41
+0
VOTURI
-0
E abuz in serviciu, nu are cum sa fie ucidere din culpa ca nu i-a pus el piedica politistului. Ce tara cretina, bai nene... iti vine sa ceri inapoi taxele platite in ultimii 20 de ani.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE