Gabriel Oprea, întâlnire cu directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, la WashingtonViceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a întâlnit joi, 8 octombrie, la Washington D.C., cu James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence).

Gabriel Oprea, intalnire cu directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA, la Washington
Gabriel Oprea, întâlnire cu directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, la Washington
Foto: MAI

În cadrul întâlnirii, au avut loc discuţii despre provocările mediului actual de securitate, despre profilul strategic al României şi beneficiile dezvoltării Parteneriatului Strategic.

În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a menţionat că "operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune."

La rândul său, James Clapper a arătat că România este unul dintre cei mai importanţi aliați ai SUA, apreciind contribuția pe care țara noastră o aduce în teatrele de operații, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.

Cei doi oficiali au discutat şi despre alte probleme de actualitate internațională, în special evoluțiile din unele zone de conflict, şi au reiterat disponibilitatea ambelor părți de intensificare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

La întrevedere, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior.

James Clapper este director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (National Intelligence) şi îndeplineşte funcţia de consilier principal pe probleme de informaţii al Preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

 

Etichete: gabriel oprea, ministrul de interne, Washington

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE