Gabriel Oprea nu mai coordonează doctorate la Academia Națională de InformațiiGabriel Oprea nu mai coordonează lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul".

Gabriel Oprea nu mai coordoneaza doctorate la Academia Nationala de Informatii
Gabriel Oprea nu mai coordonează doctorate la Academia Națională de Informații
Foto: catavencii.ro

Oprea nu mai este coordonator de doctorat la Academia Naţională de Informaţii, au precizat pentru MEDIAFAX.ro surse oficiale.

De altfel, numele său nu apare pe lista coordonatorilor de doctorat ai instituţiei, postată pe site-ul acesteia.

Academia Naţională de Informaţii a emis, pe 7 septembrie, un comunicat, în care a anunţat că evaluează "stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat".

"În acest sens Senatul Academiei mandatează Consiliul Ştiinţific al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" să accelereze procesul de evaluare, iniţiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor ştiinţifice şi dezvoltare a capacităţii noastre academice. Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învăţământ şi cercetare academică în cadrul ANI MV", se spunea în comunicat.

Comunicatul a fost emis după suspiciunile de plagiat vizând lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, dar şi lucrări coordonate de acesta la Academia "Mihai Viteazul".

Pe 4 septembrie, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".

Astfel, el a contrazis, în nume personal, concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei - singurul organism abilitat la nivel naţional pentru soluţionarea acestor sesizări - în cazul tezei de doctorat "Procedura plângerii prealabile", susţinute de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Consiliul Naţional de Etică a decis, pe 8 iulie, că suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea nu poate fi confirmată.

Etichete: doctorat, gabriel oprea, oprea

0/1 COMENTARII
Cristian andrei
09 Dec 20:33
+0
VOTURI
-0
Nici nu a coordonat..era prea ocupat sa dezapezeasca drumuri iarna...sa se ocupe de problemele cu adevarat importante ale tarii....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE