Oprea, despre solicitarea DNA privind URMĂRIREA PENALĂ: "Mă consider nevinovat"Gabriel Oprea a comentat, luni, solicitarea înaintată de DNA, privind începerea urmăririi penale în cazul său.

Gabriel Oprea, TRIMIS in judecata in dosarul DIPI
Gabriel Oprea, TRIMIS în judecată în dosarul DIPI
Foto: antena3.ro

Declarațiile făcute de Gabriel Oprea:

Am aflat din presă despre solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în ceea ce mă privește. Prin urmare, vreau să transmit câteva lucruri care sunt importante pentru mine, dar și pentru opinia publică.

În primul rând, am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu.

Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni privind posibile încălcări ale legii. Şi, aşa cum preciza DNA, în comunicatul de presă, „persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie".

În al doilea rând, am sprijinit Justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activităţii mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijini în continuare aceste instituții ale statului român.

În al treilea rând, consider că am aceleași drepturi și libertăți în fața Justiției ca orice alt român. Prin urmare, voi susține demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune la dispoziția instituțiilor toate informațiile necesare, la fel cum am făcut și până acum, și nu voi îngreuna mersul anchetei.

În egală măsură, îmi voi apăra drepturile uzând de toate pârghiile și mecanismele aflate la dispoziția oricărui cetățean român.

Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care în aceste luni mi-au transmis susținerea și încrederea lor. Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv acela de a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu îmi voi schimba principiile niciodată, indiferent de situația în care mă voi afla.

Uniunea Naţională pentru Progresul României este un partid puternic, în ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici, mergem mai departe - ne aşteaptă un an plin de provocări, urmează campanii electorale şi alegeri în care ne vom demonstra seriozitatea şi ne vom lupta cu toate armele pentru a aduce românilor siguranţă şi progres.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 Reamintim că DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Etichete: gabriel oprea, oprea, urmărit penal

0/1 COMENTARII
ccc
25 Jan 14:04
+0
VOTURI
-0
Iti doresc sa ai exact "aceleași drepturi și libertăți în fața Justiției ca orice alt român".
"Așa să te ajute Dumnezeu!"

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h