Gabriel Oprea: Voi conduce Guvernul ca un militar, ca la armată. Anul acesta intrăm în SchengenPrim-ministrul interimar Gabriel Oprea a declarat, marți seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că va conduce Guvernul ca un militar, cu ordine exacte ca în armată. Oprea a mai afirmat că intenționează să își facă datoria atât timp cât prim-ministrul Victor Ponta lipsește. Gabriel Oprea a mai declarat că are indicii solide că în acest an România va intra în Schengen.

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat marți seara că va conduce Guvernul atât de la Paltul Victoria, unde are un birou de mai bine de doi ani, cât și din biroul său de la Ministerul de Interne. Premierul interimar Oprea a declarat că deține toate semnalele pozitive de la partenerii externi că, anul acesta, România va intra în Schengen cu pasul unu, respectiv aeroporturile.

"Am birou și Palatul Victoria, și la Interne. O să-l conduc (Guvernul — n.r.) ca un militar. Mai puțină politică, proceduri, vreau să fie toate avizele foarte exacte, ca la armată. Să ne facem datoria atât timp cât domnul prim-ministru Victor Ponta este plecat. Îl aștept să vină sănătos și să își reia munca", a afirmat Oprea.

"Anul acesta estimez. România apără peste 1.100 de km din granița de est a UE. Cu pasul unu vom intra. Am avut discuții cu alți lideri europeni și cred acest lucru (...) Partenerii noștri internaționali consideră și respectă România ca o țară sigură. Este foarte important că România este respectată de partenerii internaționali", a spus Gabriel Oprea.

"România este o țară sigură care generează securitate și stabilitate în regiune, mai ales în acest context", a ținut să sublinieze liderul UNPR, potrivit realitatea.net.

Gabriel Oprea a declarat, marti seara, vorbind despre relatia cu Liviu Dragnea, ca nu s-a certat niciodata cu el si ca il respecta. A trecut in revista relatia si cu alti oameni importanti din PSD, cum ar fi Ioan Rus.

Intrebat ce relatie are cu Liviu Dragnea, mai ales ca acesta l-a criticat la un moment dat, Gabriel Oprea a raspuns: "Te mai certi cu nevasta acasa, dar cu alti colegi de coalitie... Nu m-am certat niciodata cu el, il respect".

Acesta a precizat că vorbește cu Victor Ponta în fiecare zi la telefon, dar nu crede că va fi cazul să îl viziteze la Istanbul. "Vorbesc cu Victor Ponta în fiecare zi la telefon. Nu cred că pot să plec în această perioadă. Nu că nu mi-aș dori. Sunt prieten cu Victor Ponta, avem o relație foarte bună și e normal să fie așa. În această perioadă, dacă va fi cazul, poate o să merg, dacă e ceva excepțional, dar nu cred că va fi cazul. Vorbim și cred că e suficient acest lucru. E normal să meargă miniștrii. Sunt și prieteni și așa se face", a mai spus premierul interimar.

Oprea a declarat că nu și-a dorit să conducă Guvernul, ci mereu și-a dorit să fie serios, să-și facă datoria și să se țină de cuvânt. "Românii vor oameni serioși care se țin de cuvânt și oameni care să le ofere siguranță și, mai ales oameni care să nu mintă, așa cum spuneți dvs.", a declarat Gabriel Oprea la intervenția jurnalistului Rareș Bogdan.

"În sistemul meu de valori intră și respectul pentru președinte, eu ca militar am respectat această instituție", a spus Oprea.

Gabriel Oprea l-a lăudat pe Victor Ponta și a declarat că este un politician tânăr și bun și poate deveni și mai bun. Oprea a susținut că sprijină în continuare coaliția de guvernare.

Mai mult, premierul interimar a declarat că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru un nou mandat la șefia Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele UNPR a dezvăluit că a fost singurul, în 2012, care "nu a trântit Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu", deși primise o ofertă, în acest sens, de la Victor Ponta. Dacă ar fi acceptat-o, precizează Gabriel Oprea, și-ar fi păstrat funcția de ministru al Apărării și ar fi rămas vicepremier. "Eram ministrul Apărării în funcție și am primit o ofertă de a trânti Guvernul Ungureanu. Puteam să rămân ministrul Apărării și vicepremier. De la Victor Ponta am primit-o. Și am spus că nu, îmi dădusem cuvântul de onoare. Am plecat din funcția de ministru al Apărării. După care am dat cele 33 de voturi toate lui Victor Ponta, pentru primul Guvern. Am fost singurul care nu l -am trântit, restul au trantit Guvernul Ungureanu. Am fost singurul și ne-am păstrat onoarea și demnitatea", a spus Gabriel Oprea la Realitatea Tv.

Gabriel Oprea a avut chiar în prima zi a mandatului său de şef al Executivului întâlnire cu directorul SRI, şi cu şeful Poliţiei, cu ambasadorul Mari Britanii, pentru asigurarea liniştii atât în ţară cât şi peste hotare, după care a mers în Parlament unde a asigurat susţinerea necesară pentru Strategia de Apărare elaborată de Klaus Iohannis.

De asemena, potrivit Realitatea Tv, Gabriel Oprea s-a întâlnit marți cu Vasile Blaga cu care a discutat despre guvernarea României. Gabriel Oprea a infirmat însă informația.

Etichete: armată, gabriel oprea, Guvern, interimar, militar, ministerul de interne, palatul victoria, premier

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h