Gabriel Sandu, la ÎCCJ: "Am fost cel mai prost ministru din istoria României"Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a declarat, luni, la Înalta Curte, că a fost "cel mai prost ministru din istoria României".

Gabriel Sandu, la ICCJ: "Am fost cel mai prost ministru din istoria Romaniei"
Gabriel Sandu, la ÎCCJ: "Am fost cel mai prost ministru din istoria României"

Prezent luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Sandu a declarat că perioada în care s-au desfășurat faptele de care este acuzat de procurorii DNA a fost cea mai proastă din viața sa și și-a exprimat regretul în ceea ce privește activitatea sa ca ministru. "Fac politică din '99, am făcut campanii electorale cu Gheorghe Ștefan și am ajuns la PDL. A fost cea mai proastă perioadă din viața mea. Am fost cel mai prost ministru din istoria României. Am stabilit cu Cocoș să finanțăm cu două milioane de euro campania PDL, dar și prezidențialele, iar cu Ștefan altă înțelegere, tot cu două milioane euro", a spus Sandu, citat de Agerpres.

El a povestit că ministerul era dator cu licențele din 2006, fiind o situație dificilă, iar 57 milioane de dolari trebuiau plătiți pentru perioada 2006 — 2008.

"Claudiu Florică era în minister din două în două zile. Cocoș m-a chemat la el să dau o hotărâre de guvern. Mi-a spus că trebuie să închid contractul cu Microsoft și trebuie să mă văd cu Florică. (...) Am discutat cu Florică, dar le-am propus licitație internațională și 50 de mii de ore de consultanță. Au spus că nu pot face asta din punct de vedere financiar. Au venit, prima dată, cu toți ambasadorii și prim-vicepreședintele Microsoft America. Ulterior propunerii mele am fost sunat de Cocoș, care mi-a zis să nu mă port atât de dur cu Florică și că ar trebui să accept termenii", a mai arătat fostul ministru.

El a precizat că și Gheorghe Ștefan i-a spus că trebuie să se întâlnească cu Cocos, care are impresia că îi pune bețe în roate atât lui, cât și lui Florică.

"Ștefan mi-a comunicat că partidul este supărat că nu contribuim la campania electorală. Florică ar fi trebuit să plătească o anumită sumă pentru partid. Am acceptat înțelegerea pentru că trebuia să aduc bani la partid. Comisionul ce mi se cuvenea urma să fie redirecționat către partid. (...) Nu am primit niciodată nicio sumă de bani, doar ce s-a plătit pentru finanțarea campaniei electorale", a mai spus Gabriel Sandu.

Instanța supremă a stabilit următorul termen al procesului pentru data de 3 noiembrie, când urmează să fie audiat Gheorghe Ștefan.

Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru și-au recunoscut faptele în dosarul Microsoft, luni, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în timp ce Gheorghe Ștefan a negat acuzațiile.

Etichete: DOSARUL MICROSOFT, gabriel sandu, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE