Gabriela Firea a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru 400 de autobuze de ultimă generaţieGabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat, luni, că asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB. Valoarea contractului este de 100 de milioane de euro.

Autobuze STB
Autobuze STB

În cadrul procedurii de licitaţie au fost depuse patru oferte: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz România SRL şi asocierea Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi.

Valoarea achiziţiei este de 100 de milioane de euro, reprezentând 250.000 de euro plus TVA, pentru fiecare autobuz.

Potrivit primarului, urmează o perioadă în care agenţii economici pot contesta rezultatul licitaţiei.

Gabriela Firea a mai spus că îşi doreşte ca în următorul an să fie livrate 300 dintre cele 400 de autobuze.

Conform caietului de sarcini, cele 400 de autobuze trebuie să aibă podea total coborâtă, 320 dintre acestea fiind din gama de 12 metri lungime, având trei uşi duble, 50 de autobuze din gama de 10 metri lungime, cu două uşi duble şi 30 de autobuze din gama de 18 metri cu patru uşi duble.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat, un sistem wi-fi de conectare gratuită şi sisteme de informare a călătorilor. Noile autobuze vor beneficia şi de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum rampă mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior şi difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.

O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituţiile de intervenţie, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacţie foarte scurt în cazul unor incidente, dar şi comunicarea cu dispeceratul pentru transmiterea datelor legate de comerţul electronic de titluri de călătorie.

Autobuzele vor fi dotate şi cu sisteme de supraveghere video.

Mijloacele de transport în comun trebuie să fie fabricate de acelaşi producător, trebuie să fie omologate de către Registrul Auto Român, iar ofertantul trebuie să pună la dispoziţie poliţa RCA pentru toate, valabilă cel puţin şase luni.

Etichete: autobuze RATB, RATB

0/2 COMENTARII
LUCRU LA DOMICILIU!
20 feb 17:25
+0
VOTURI
-0
Va oferim urgent lucru pe net acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com sau accesati site-ul http://bit.ly/2vX6g35
berberu
20 feb 12:25
+0
VOTURI
-0
D-na Firea, ai uitat sa scrii in caietul de sarcini urmatoarele:
1. Autobuzele trebuie fabricate in UE.
2. Autobuzele trebuie asamblate in Romania.
A-ti dat EURO luati cu imprumut PE TURCISME. Buna afacere !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE