Gabriela Firea a trimis Corpul de Control la RATBPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, vineri, că a trimis Corpul de Control la RATB, nemulțumită fiind de felul în care reprezentanții Regiei au respectat dispozițiile sale.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Am mai avut o nemulțumire — și am reacționat prompt — atât în ceea ce privește trotuarele, cât și în ceea ce privește stațiile RATB. (...) Nu am fost mulțumită de cum au respectat dispozițiile mele reprezentanții RATB, lucru pentru care am dispus trimiterea Corpului de control al primarului general în misiune ad-hoc, azi dimineață, pentru a vedea de ce ceea ce noi am decis ieri nu s-a respectat. Am spus și am dispus, de asemenea, să fie chemați angajați de acasă, dacă sunt mai mulți în concediu. Am dispus scoaterea în trafic a mai multor mașini și au scos doar 11 în plus, lucru care nu este în măsură să ne mulțumească. Voi face mai spre seară un raport complet în ce privește RATB", a spus ea, după Comandamentul de iarnă convocat la sediul Poliției Locale.

Joi, la Comandamentul de iarnă convocat la sediul Primăriei Generale, Gabriela Firea a cerut ca RATB să ia toate măsurile necesare pentru ca bucureștenii să nu stea mult în trafic sau în stații.

"Să se facă un plan al autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor. Eventual, mai chemați de acasă dacă sunt concedii, pentru a acoperi această perioadă dificilă din punct de vedere al condițiilor meteo, cu un ger năprasnic și cu zăpadă viscolită, astfel încât să nu se întâmple îmbolnăviri grave și să nu existe probleme în stațiile RATB", a declarat edilul general.

Daniel Titu, director exploatare RATB, a declarat, la momentul respectiv, că regia este pregătită pentru a respecta graficul de circulație planificat, dar și că toate autobuzele și troleibuzele sunt dotate cu anvelope de iarnă. El a mai precizat că parcul de tramvaie, troleibuze și autobuze a fost suplimentat cu câteva vehicule în luna decembrie și a menționat că numărul concediilor de odihnă este mai mic decât cel planificat lunar pe parcursul anului.

Etichete: control ratb, corp de control primarie, Gabriela Firea, RATB

0/8 COMENTARII
@@@@Radu
09 Jan 17:11
+0
VOTURI
-0
Da, băiețaș, știu că ești porc, nu te mai lăuda atât cu costumele tale.
Și, ca să nu mori prost, se scrie „porcul”. Dar ce pot să-ți cer? Că bun simț n-ai oricum, la gramatică ești pământ de flori... Măcar politică să faci și tu, ca tot rumânul imparțial.

Ți-am explicat că o ninsoare nu e situație de urgență. Că vrei tu să fie, problema ta. Iar RATB nu e unitate militară, ca atunci când îți b**e ție minte ceva, toată lumea să fie la ordinele tale.
Sub directorul ăla plecat în concediu mai erau o grămadă de alții. Ce se întâmpla dacă ăla murea? RATB dădea automat faliment?
Și, ca să vezi cât de duplicitari sunteți voi, pesedeii, îți aduc aminte de primărița voastră mult iubită. Și ea a plecat în concediu imediat cum și-a luat postul. Ea de ce avea voie, iar ăsta nu? Ce, în iunie nu era situație de urgență cu coduri roșii de caniculă?
@@@Radu
09 Jan 09:10
+0
VOTURI
-0
Porcu tot porc ramane indiferent ce costum poarta.
Daca se Convoaca Comandamentul de Situatia de Urgenta si nu te prezinti situatia se schimba.
Stirea
08 Jan 20:27
+0
VOTURI
-0
Breichin niuz!
Taricelu a plecat si el in concediu, in Dubai. O fi anuntat-o pe Firea, sau il da si pe-asta afara?
@ @radu
08 Jan 13:39
+0
VOTURI
-0
Cazul fortuit este, de regulă, un fenomen intern, dar care, uneori, poate fi şi extern, ce îşi are sorgintea, în principal, în câmpul de activitate al debitorului ori chiar în evenimente naturale (externe), dar fără a avea un caracter absolut extraordinar, imprevizibil, invincibil (grindina, ploi torenţiale etc.), ci doar relativ extraordinar, imprevizibil, invincibil, ca şi, în general, orice cauze anonime, care exclud culpa debitorului obligaţiei. Atare fenomene (evenimente, cauze), interne ori externe, spre a fi considerate drept caz fortuit, trebuie să fi fost relativ imprevizibile şi de neînlăturat (dar nu absolut imprevizibile şi de neînlăturat, precum la forţa majoră) şi să fi contribuit cauzal la neexecutarea obligaţiilor contractuale ori la producerea prejudiciului. Numai că aprecierea tuturor acestor consecinţe nu se face in abstracto (în raport cu oricine), precum se procedează la forţa majoră, ci exclusiv în funcţie de persoana debitorului, de posibilităţile sale efective (reale), de puterea sa de cunoaştere, pregătirea lui profesională etc., aşadar, o apreciere „in concreto”.
Ca şi în cazul forţei majore, şi în cel al cazului fortuit, culpa debitorului este exclusă.
@ @radu
08 Jan 13:39
+0
VOTURI
-0
Art. 246 din Codul muncii se referă exclusiv la forţa majoră (nu şi la cazul fortuit determinat de situaţii interne), respectiv la o împrejurare externă, imprevizibilă şi care face imposibilă, temporar, executarea, în continuare, a contractului colectiv de muncă.
Forţa majoră este generată de către un eveniment, natural sau social, extern, cu caracter imprevizibil, extraordinar, absolut invincibil şi irezistibil, cauză exclusivă a neexecutării obligaţiei ori, după caz, a prejudiciului - care, eo ipso, exclude, de plano, culpa debitorului obligaţiei -, ca, de pildă: cutremurul ori inundaţiile catastrofale, orice cataclisme, trăsnetul, alunecarea de teren, furtuna ieşită din comun, răscoale, revoluţii, mişcări sociale ample, războaie etc. Totuşi, puternica probabilitate a unor atare evenimente într-o zonă dată, „înlătură, fireşte, caracterul lor imprevizibil” (adăugăm noi absolut imprevizibil), în astfel de zone, cutremurele, inundaţiile ş.a. pot fi considerate imprevizibile „prin raritatea lor, într-un anume loc”. Dimpotrivă, în alte zone, atare evenimente nu sunt absolut imprevizibile, aşadar, nu constituie forţă majoră, „în regiuni unde aceste calamităţi constituie o stare normală”.
Cazul fortuit este, de regulă, un fenomen intern, dar care, uneori, poate fi şi extern, ce îşi are sorgintea, în principal, în câmpul de activitate al debitorului ori chiar în evenimente naturale (externe), dar fără a avea un caracter absolut extraordinar, imprevizibil, invincibil (grindina, ploi torenţiale etc.), ci doar relativ extraordinar, imprevizibil, invincibil, ca şi, în general, orice cauze anonime, care exclud culpa debitorului obligaţiei. Atare fenomene (evenimente, cauze), interne ori externe, spre a fi considerate drept caz fortuit, trebuie să fi fost relativ imprevizibile şi de neînlăturat (dar nu absolut imprevizibile şi de neînlăturat, precum la forţa majoră) şi să fi cont
@ @radu
08 Jan 13:38
+0
VOTURI
-0
Măi băiețaș, maică-ta nu vorbește așa cu mine când sunt călare pe ea, deci nici ție nu-ți permit. Și „tu știi ceea ce înseamnă” și „citește-l”, băiețaș. Greu cu limba română.
Revenind la subiect: o ninsoare, iarna, în zona asta, NU e caz de forță majoră.

Încetarea contractului individual de muncă are loc în urma survenirii forţei majore, atunci când imposibilitatea de executare a contractului este definitivă. Dimpotrivă, dacă o atare imposibilitate are un caracter temporar, operează de drept doar suspendarea temporară a contractului (art. 50 lit. g din Cod).
Problematica încetării contractului colectiv este statornicită prin art. 245 din Codul muncii, care are următorul conţinut:
„Art. 245 - Contractul colectiv de muncă încetează:
a) la împlinirea termenului sau la terminarea lucrării pentru care a fost încheiat, dacă părţile nu convin prelungirea aplicării acestuia;
b) la data dizolvării sau lichidării judiciare a angajatorului;
c) prin acordul părţilor”.

Salutările mele mă-tii, băiețaș!
@radu
08 Jan 08:12
+0
VOTURI
-0
Mai baietas esti din Bucuresti? Daca nu taci din gura. Nu se poate ca intr-o zi obisnuita de lucru la capat de linie sa fie 7-8 masini la ora 8 dimineata si tu sa stai in statie mult si bine. Cand pleaca in sfarsit pe traseu se umple in 3 statii.
Si acuma cu demiterea conducerii RATB: Tu sti cea ce inseamna Situatie de urgenta si Forta Majora? Daca esti angajat cu CIM citestel.
Primarul a procedat corect.
Radu
07 Jan 14:10
+0
VOTURI
-0
Sincer, putin imi pasa ca un oarecare fost PPDD, apoi UNPR, apoi ce mama lui era, vorbesc despre Orzata aici, a fost dat afara. E clar ca nu facea parte din gasca care trebuie, gasca de la putere din momentul asta.
Dar sa dai afara pe cineva pentru ca a plecat in concediu e de rasul curcilor. Ala, cand se intoarce, va da in judecata PMB pentru concediere abuziva si va castiga. Si tot fraierii de bucuresteni vor plati manevrele lui Firea/Dragnea...
Iar sa te enervezi ca RATB n-a scos in strada decat 11 masini cand aia se plang de ani de zile ca n-au masini... e deja rea vointa, prostie crasa.

Dar nah, ati votat Firea, sa aveti Firea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE