Gabriela Firea a verificat stadiul lucrărilor la Arcul de TriumfGabriela Firea a verificat stadiul lucrarilor la Arcul de Triumf. Firea vrea sa se asigure că lucrările se vor finaliza în timp util pentru ca Parada Militară de Ziua Națională să poată fi organizată la Arcul de Triumf.

Gabriela Firea a verificat stadiul lucrarilor la Arcul de Triumf
Gabriela Firea a verificat stadiul lucrărilor la Arcul de Triumf

Primarul general a anunţat că pe 25 noimebrie monumentul istoric va fi gata şi va reintra în circuitul turistic al Capitalei.

"De 4 luni jumate de cand sunt primar, m-am ocupat zi de zi de acest monument ăt ca nu se mai lucra sau se lucra foarte putin..Am pus la aceeasi masa constructorul, consultantul, proiectantul... aveau punte de vedere diferite, dar cu echipa de specialisti am reusit sa dam la o parte aceasta bariera. Constructorul ne-a asigurat ca pe 25 noiembrie santierul va fi finalizat", a declarat Gabriela Firea.

Pană la momentul finalizării lucrărilor, mai trebuie făcute mici finisaje precum repunerea pavelelor de sub monument.

Investiţia de consolidare a Arcului de Triumf se ridică la 7,6 milioane de euro, o bună parte din bani venind de la Uniunea Europeană.

Arcul de Triumf va fi, după finalizarea lucrărilor, pregătit pentru un cutremur şi de 8 grade. Sub monument au fost montati in timpul lucrarilor izolatori şi amortizori antiseismici, care in cazul unui cutremur puternic vor face ca Arcul de Triumf sa ramana in picioare.

Etichete: arc de triumf, arcul de triumf bucureşti, Gabriela Firea, lucrări arc de triumf

0/1 COMENTARII
Arcul seismic
07 Nov 17:04
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! Pica blocurile de locuinte, mor oamenii, dar Arcul de Triumf ramane in picioare! Bani de reconsolidare nu exista, dar exista pentru bserici, pentru diferite festivaluri de teatru...

Sa muriti bin..., pardon, repede!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h