Gabriela Firea a vorbit despre DEMISIE: "Plec dacă sistemul e mai tare ca mine"Gabriela Firea, prezentă luni la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ la Școala gimnazială "Eugen Barbu", o instituție închisă în ultimii ani din cauza lucrărilor de reabilitare, a declarat că va prefera să își dea demisia dacă va constata că sistemul e mai tare decât ea și se repetă situații de genul celei întâlnite la școala care a stat timp de un deceniu în șantier.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți (Biblia — n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație, în care o școală e reabilitată pe un program BEI, deci intențiile sunt formidabile, iar acel șantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile", a afirmat primarul general, citată de Agerpres.

Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a școlii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate "din cauza unor licitații controversate, a unor firme care nu și-au făcut datoria, a unor funcționari care, cu siguranță, nu au fost în slujba cetățeanului".

"Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Și sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administrația publică locală — nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm — dar în unele din aceste unități. Iar doamna directoare (a școlii — n.r.) mi-a demonstrat că există o șansă pentru noi toți că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraș și ca țară sunt oamenii, prin puterea, forța lor", a spus primarul general.

La rândul său, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat că, în urmă cu șapte ani, când deținea funcția de viceprimar al sectorului, fiind responsabil cu problemele legate de învățământ și sănătate, nu a putut soluționa problema Școlii Eugen Barbu.

"Era o problemă și a Sectorului 1: aveam bani, dar nu puteam interveni în această unitate. Era un program de zece ani care trena. Numai în echipă putem rezolva problemele Sectorului 1 și ale Bucureștiului", a declarat el.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei înfiinţează Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic

Etichete: Gabriela Firea, primar general bucuresti, Primăria Capitalei

0/2 COMENTARII
Mihai
13 Sep 07:52
+0
VOTURI
-0
N-avem noi norocul asta. Se lupta cu sistemul care a facut-o din chip televizat om politic si primar.
Prompter
12 Sep 19:18
+0
VOTURI
-0
Care era expresia folosita de doamna propmterista?
Ah, da! Citez: "Sa plece! Sanatate si virtute!"

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE