Gabriela Firea a vorbit despre efectele CUTREMURULUI în CapitalăGabriela Firea a anunţat că nu sunt victime în Capitală în urma cutremurului produs în noaptea de vineri spre sâmbătă. INFP a modificat magnitudinea cutremurului care s-a produs la ora 2.11, de la 5,6, la 5,3.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

"Din fericire, nu au fost victime in urma cutremurului de aseara. Echipe ale Primariei Capitalei au verificat Centrul Vechi, acolo sunt mai multe cladiri degradate.

Fac apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa 1 pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea.

Legislatia in vigoare nu ne permite sa evacuam aceste imobile, desi sunt un pericol atat pentru locatari, cat si pentru cei care trec prin zona.

Am propus infiintarea Administratiei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, deoarece am gasit la Primarie o lipsa de coordonare si implicare constanta in legatura cu problema cladirilor cu bulina.

Cu sprijinul consilierilor PSD si ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand. Este regretabil ca reprezentantii USB si PNL nu au inteles importanta acestei initiative si au incercat sa blocheze proiectul. Si nici nu au oferit o alta solutie-alternativa la propunerea mea", a spus primarul general pentru SITIRIPESURSE.RO

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

CITEŞTE ŞI CGMB a decis înfiinţarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.

Etichete: Centrul vechi, cutremur, cutremur Bucureşti, Gabriela Firea, pagube cutremur, risc seismic

0/1 COMENTARII
Vlad
24 Sep 13:43
+0
VOTURI
-0
De liniile de tramvai când se mai apucă Primăria Capitalei să modernizeze căile de rulare și peroanele????Anul ăsta n-a scăzut cu nimic până acum numărul peroanelor înguste lipsite de garduri de protecție față de câte erau la sfârșitul anului trecut.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor etc etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de refugii înguste lipsite de garduri de protecție????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE